29.10.2023

Otteluraportti 29.10.2023 Kärpät-RoKi / Naisten Liiga

Pohjoisen Derby alkoi Kärpiltä todella aktiivisesti ja jo heti toisessa vaihdossa kotijoukkue onnistui maalin teossa. Sari Wäänänen riisti kiekon aktiivisin karvauksen päätteeksi ja syötti maalinkulmalle kiirehtineelle Jasmin Hulanmäelle. Inna Korpi-Halkola sai lyödä kiekon tyhjään reppuun Hulanmäen reboundista. Kärpät pääsi koittamaan kahteen otteeseen ylivoimaan, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta maalia ei syntynyt. Ensimmäinen erä mentiin täysin Kärppien hallinnassa ja erätauolle mentiin 1–0 tilanteessa. Torjunnat ensimmäisessä erässä olivat RoKin Alexandra Väyrynen 17 kertaa ja Kärppien Kati Asikaiselle 3 torjuntaa.

Toinen erä oli haastava kotijoukkueelle

Toisessa erässä kotijoukkue kadotti hiukan otteen pelistä johtuen myös erän rikkonaisuudesta jäähyen vuoksi. Ajassa 31.30 Kärpät siirtyi kuitenkin 2–0 johtoon Emma Ekoluoman maalilla, syöttäjinä toimivat hyökkäystrion muut hyökkääjät Jasmine Ylitalo ja Anna-Kaisa Antti-Roiko. RoKi ei tästä lannistunut, vaan ajassa 35.02 Emma Lappalainen kaventaa tilanteen 2–1. Ajassa 35.14 Kärppien Karolina Skorepova sai 2+10 minuuttin jäähyn laitataklauksesta. Karolinan jäähyn aikana oli RoKilla etsikkoaika tasoittaa peli, mutta Kärpät taisteli ja selvisi jäähyn sekä loppuerän mallikkaasti. Erätauolle mentiin Kärppien 2–1 johdossa. Torjunnat olivat kääntyneet tässä vaiheessa Asikaiselle 15 ja Väyryselle 8.

Kotijoukkue kokosi itsensä erätauolla ja kolmannessa erässä nähtiin taas aktiivinen ja luisteleva kärppälauma. Erää oli kulunut vain 42 sekuntia, kun Antti-Roiko siirsi Kärpät 3–1 johtoon syöttäjinä toimivat Aino Kaijankoski ja Ekoluoma. Ajassa 45.01 Antti-Roiko iski uudelleen Eerika Hautalan ja Ylitalon syötöistä lukemat 4–1. Kärppien painostus jatkui vielä tämänkin jälkeen ja ajassa 53.40 Kärpät lisäsi johtoa. Komean sommitelman päätteeksi Ylitalo siirsi Kärpät 5–1 johtoon Antti-Roikon ja Iida Heikosen syötöistä. Maalin jälkeen RoKi käytti aikalisän, joka tuottikin tulosta ajassa 54.38. Maalintekijänä toimi Anna Kalova kaventaen tilanteeksi 5–2 Maisa Nikan syötöstä. Viimeisen erän torjunnat olivat Asikaiselle 4 ja Väyryselle 10.

Kärpille kuuden pisteen viikonloppu

Viikonloppu tuotti Kärpille täydet 6 pistettä. Kärpät ohitti TPS:n ja siirtyivät sarjataulukossa pisteen päähän Kuortaneesta sijalle 7. Paikalle oli saapunut 155 katsojaa ja hallissa kuuluikin molempien joukkueiden kannustusta. Kärpät kohtaa ensi viikonloppuna la 4.11. klo 17.30 Oulun Energia Areenalla KalPan Kuopiosta.