23.06.2022

Antti-Roiko ja Havana valittiin Naisleijonien leirille

Kärppien hyökkääjät Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Oona Havana on valittu Naisleijonien jää- ja otteluleirille Vierumäelle 26.7.–6.8. Kyseessä on Naisleijonien viimeinen leiri kotimaassa ennen MM-kisoja, jotka pelataan Kanadassa 20.8. alkaen. MM-kisapaikkaa leirillä tavoittelee 4 maalivahtia, 10 puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

Havanalle leirikutsu on kolmas ja Antti-Roikolle toinen kerta Naisleijonissa. Alkukesästä Tyttöleijonissa MM-pronssia saavuttaneet kärppäpelaajat lähtevät innolla mukaan Naisleijonien leirille. Molemmille nämä olivat viimeiset tyttöjen kisat ja tavoitteena onkin nyt siirtyminen aikuisten tasolle Naisten Liigan lisäksi myös kansainvälisissä peleissä.

– Ihan hyvin meni kisat, oma kenttä toimi hyvin ja omiin ei kolissut maaleja. Pelasin mielestäni omalla tasollani ja yksi maali tuli, mutta olisi voinut tulla enemmänkin. Hyvä kokonaisuus kuitenkin. Lähden ennakkoluulottomasti pelaamaan ja annan kaikkeni myös Naisleijonien leirillä, kertoo Havana.

Myös Antti-Roiko oli tyytyväinen omaan suoritukseensa Tyttöleijonissa.

– Onnistuin mielestäni täyttämään odotetun roolin. Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola oli myös kisoissa mukana ja kertoi, että minulla olisi mahdollisuus päästä Naisleijonien leirille. Tosi mukava päästä mukaan nyt, kun tytöissä ikäkausi loppui. Toivottavasti tästä alkaisi tavallaan toinen maajoukkuetaival naisten mukana.

Kärpissä jo pikkujunnuista asti samoissa joukkueissa pelanneet tytöt saavat tukea toisistaan tälläkin leirillä. – Itsehän siellä ollaan toki suorittamassa yksilönä, mutta kiva kun on tuttu ihminen mukana, tuumii Havana. – Onhan sillä iso merkitys, että on tuttu ja turvallinen kaveri siinä vierellä. Pelillisesti myös olisi helpompaa, jos saisimme pelata samassa kentässä edelleenkin, toivoo Antti-Roiko.

Anna-Kaisa Antti-Roiko kasvokuva Oulun Kärpät Naiset
Anna-Kaisa Antti-Roiko
Oona Havana kasvokuva Oulun Kärpät Naiset
Oona Havana