18.11.2023

Otteluraportti 18.11.2023 Kärpät-Ilves

Back to Back viikonlopun ensimmäinen kotipeli Ilvestä vastaan alkoi vauhdikkaasti. Ilves painoi erän alussa päälle voimakkaasti, Kärpät puolusti mallikkaasti ja viimeisenä lukkona pahimmissa hetkissä toimi Kati Asikainen. Kärpät tyytyivät vastahyökkäyksiin. Ajassa 2.03 kesken Kärppien vastahyökkäyksen Lilli Antimäki sai kampitusjäähyn ja Ilves pääsi koettamaan ylivoimaa. Ylivoima pyöri hyvin, mutta Kärpät puolusti paremmin, eikä oikeanlaisia vaaranpaikkoja päässyt syntymään. Hankalat paikat Asikainen selvitti mallikkaasti. Ajassa 9.27 Anna-Kaisa Antti-Roiko teki pelin avausmaalin, jota edelsi Jasmine Ylitalon voittama oman päädyn kaksinkamppailutilanne. Tästä kiekko siirtyi Aino Kaijankoskelle, joka kiersi oman maalin nousten oman maalin edestä syöttäen pystyavauksen Anna-Kaisalle, joka karkasi yksin läpi ja teki maalin. Tästä vain 1 ½ minuuttia eteenpäin Jasmine pääsi maalin edestä sivaltamaan Essi Puusaaren esityöstä maalin, siirtäen Kärpät 2-0 johtoon. Tämän jälkeen Ilveksen kovin painostus hellitti ja pelitilanteet hieman tasoittuivat, kunnes ajassa 14.46 Iida Heikonen sai kampitusjäähyn ja Ilves pääsi ylivoimaa koittamaan. Tämä selvitettiin Kärppien toimesta mallikkaasti ja erä päättyi Kärpille 2-0.

Toisessa erässä Kärpät lisäsivät luistelua ja pääsivät suorittamaan pitkiä hyökkäyksiä luoden loistopaikkoja Ilveksen maalin eteen peräjälkeen. Ilveksen maalivahti Pohjamo piti tilanteen kurissa. Erän puolivälin jälkeen sai Kärppien Eevi Siermala ajassa 33.06 kampitusjäähyn ja Ilves pääsi ylivoimalla maalintekoon ajassa 34.12 Puputin viimeistelyn jälkeen. Syöttäjinä toimivat Siira ja Suoranta. Enempää maaleja erässä ei nähty.

Kolmannen erän puolivälissä Kärpät joutuivat vaihtamaan loistavasti pelanneen maalivahdin Kati Asikaisen loukkaannuttua Emilia Piekkariin. Ilves painoi koko erän raivokkaasti Kärppien puolustaessa yhtä taidokkaasti. Ja ajassa 55.07 jouduttiin tarkistamaan videolta Ilveksen maalitilannetta, mutta kiekko oli käynyt vain ylärimassa. Ilves jatkoi painostusta ja otti aikalisän ja maalivahdin pois ajassa 58.13. Tämä ei tuottanut tulosta, mutta Kärpät oli lähempänä tehdä maalin kuin Ilves tasoitusosuman.

Maalivahtien torjunnat pelissä olivat Kärpillä Asikaisella 10+12+2 ja Piekkarilla 12. Ilveksen Pohjamolla 2+11+6. Ottelun jälkeen parhaiten pelanneina palkittiin Kärppien Jasmine Ylitalo ja Ilveksen Nea Pohjamo.