09.10.2021

HPK varasti pisteet Raksilasta

Kärpät sai tänään vieraaksi Oulun Energia areenalle puolittaisen HPK joukkueen. Vierasjoukkue kärsii tällä hetkellä koronakaranteenista. Se ei kuitenkaan vaikuttanut vieraisiin vaan HPK nappasi Raksilasta täydet kolme pistettä. Ensimmäinen erä oli täysin Kärppien hallintaan. Ottelu pyöri HPK:n puolustusalueella, mutta Kärpät ei saanut Naisten Liigaan palanneen Noora Rädyn taakse kiekkoja.

Toisessa erässä kumpikin joukkue pääsi maalin makuun. Pelin ote oli kokoajan Kärpillä hallussa, mutta Tsekkien maajoukkuepelaaja Alena Mills siirsi vieraat ottelun puolessa välissä 0-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kärpät hyödynsi ylivoiman ja hienon kuvion päätteeksi Emma Ekoluoma tasoitti ottelun Suvi Käyhkön syötöstä 1-1. HPK kuitenkin hyödynsi maalintekotilanteet tänään tehokkaammin ja menikin johtoon 1-2 erän lopussa.

Emma Ekoluoma tuulettaa

Emma Ekoluoma viimeisteli tänään Kärppien ainokaisen. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kärpät ei saanut tänään missään vaiheessa parastaan irti. HPK viimeisteli vielä kolmannessa erässä voittolukemiksi 1-3 ja pisteet matkasivat Hämeenlinnaan. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Kati Asikaiselle kertyi ottelussa 19 torjuntaa ja vieraiden Rädylle 51 torjuntaa.