13.03.2022

Kärpät–HIFK 1–6

Keskinäiset kohtaamiset HIFK:n kanssa menivät tällä kaudella 4–0 helsinkiläisille. Viikon takaisessa edellisessä kohtaamisessa pöytäkirjaan ei juuri merkitty muuta kuin HIFK:n kaksi maalia, tänään kirjurilla oli reilummin töitä.

HIFK aloitti ottelun nopealla liikkeellä ja päättäväisillä otteilla, ja niissä merkeissä ottelu etenikin loppuun asti. Kotijoukkue ei juuri päässyt omaa peliään pelaamaan yksittäisiä hyökkäyksiä lukuunottamatta.

Kärpät pääsi alkuminuuteilla ylivoimalle, ja oli lähellä päästä neljällä yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta tilanne kuihtui paitsioksi. Pian jäähyn jälkeen HIFK myllyttikin jo kärppäpäädyssä tasaviisikoin ja jauhoi avausmaalin kaukolämärillä kärppämaalin edustan ollessa varsin tukkoon kansoitettu.

Peli pyöri edelleen Kärppien alueella ja emännät joutuivat vuorostaan alivoimalle oman siniviivan kamppailusta. HIFK:n ylivoima kilautti tolppaa ja osui kerran tuomariinkin, kunnes kiekko pelattiin maalin edestä avoimelle takatolpalle ja kiekko nuottaan, 0–2.

Avauserässä nähtiin myös HIFK:n pelaajan törmäys kärppävahti Kati Asikaiseen. Tuomari ei nähnyt asiassa rikettä koska Asikainen oli alueensa ulkopuolella.

Ensimmäisestä erästä ei merkitty HIFK:n maalivahdille lainkaan torjuntoja, kärppähyökkäysten päättyessä ohilaukauksiin.

Toisen erän alussa Kärpät pääsi kuin varkain hyvännäköiseen hyökkäykseen, mutta kuti päätyi muikkuverkkoihin. Seuranneessa HIFK:n päädyn aloituksessa tuomarit paikkailivat ensin tovin aloituspisteen jäätä. Se olikin ollut edelliserässä kovalla kulutuksella.

Kärpät pääsi paremmin peliin sisälle, mutta HIFK jatkoi pesuohjelmaa. Poikittaissyötöstä laukaus ja kiekko kärppäpömpeliin, 0–3 taululla. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin HIFK juoni taas kärppäpäädyssä kuljettaen kiekon maalin takaa maalin eteen ja lätkä reppuun, 0–4.

Kärppien peli notkahti välillä pitkien roiskimiseksi kun omalta alueelta ei muutoinkaan päästy ylös. Sitten löytyi taas säveltä ja Kärpät pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta HIFK:n puolustaja sai heittäytymällä estettyä syötön.

Kamppailu kiekosta oman maalin takana johti HIFK:n pelaajan kaatumiseen kärppämailaan ja HIFK ylivoimalle. Tällä kertaa helsinkiläisten myllytys tuotti vain tolppakilahduksen, mutta hetikohta jäähyn jälkeen oli irtokiekko taas vapaana maalin kulmalla ja taululla 0–5.

Toisen erän lopulla Kärpätkin pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja sai luotua maalipaikkoja, viimeistely ei vain sattunut kohdalleen.

Päätöserän alussa kotijoukkue pelaili jo hieman huolimattomasti. Asikaiselta tipahti torjunnasta kiekko tolpan viereen, onneksi ulkopuolelle. Oman alueen syötötkin näyttivät Kärpillä menevän enemmän vastustajan pelaajille kuin omille. Jälleen tuli kärppäjäähy oman maalin takaa ja HIFK:n ylivoima jauhoi kiekon maaliin, numerot 0–6.

HIFK:lle tarjottiin toistakin ylivoimaa, mutta sen Kärpät selvitti takaiskuitta.

Kärpät pääsi tekemään painetta HIFK:n alueelle ja uhrautui puolustuspäässäkin, Aino Kaijankoski blokkasi HIFK:n lämärin kypärällään. HIFK joutui puolestaan ottaman jäähyn ja nyt Kärppien ylivoima tuotti tulosta. Syöttö maalin eteen ja Eveliina Huttula tälläsi kavennuksen 1–6. Syöttöpisteet Oona Havanalle ja Tilli Keräselle.

Kärpillä olisi avausosuman jälkeen ollut virtaa lisäkavennukseenkin, mutta nämä jäivät ottelun loppunumeroiksi. HIFK rynnisti vielä kärppämaalille niin pontevasti, että kolasi Asikaisen ja koko maalin mennessään. Kiekon lyönti sijoiltaan olevaan pömpeliin oli ilmeisen sääntöjen vastainen, kuten tuomari videotarkistuksen perusteella totesi.

Sisupelaajan tähtiä saivat Kati Asikainen yhden, Jonna Yli-Mäenpää kaksi ja kolme tähteä Aino Kaijankoski. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Suvi Käyhkö.

Kärppämaalilla Asikaiselle merkittiin 49 torjuntaa. Kollegalle toisessa päädyssä kertyi 12.

Seuraava ottelu

Kärpillä on runkosarjassa jäljellä vielä yksi kotiottelu lauantaina 19.3. klo 12:30 Raksilassa, kun kylään tulee Kuortane.