26.02.2023

HIFK otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan

Toisessa puolivälieräottelussa HIFK jätti jälleen Kärpät nollille, tällä kertaa maalein 8–0. Helsinkiläiset ovat nyt voiton päässä välieräpaikasta. Sarjan kolmas ottelu pelataan Oulussa keskiviikkona 1.3.

Lukemista huolimatta vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari kehui joukkueensa taisteluilmettä. – Hieno taistelu meiltä tänään. Maalivahti Kati Asikainen pelasi tänään kauden parhaan pelinsä, kehui Lankosaari.

HIFK teki ensimmäisessä erässä kaksi maalia, jotka syntyivät alle minuutin sisään hieman ennen erän puoliväliä. Yksilösuoritusten päätteeksi kiekon maaliin veivasivat niin Michaela Pejzlova kuin Sanni Vanhanenkin. Jälkimmäiseen maaliin hienon syötön antoi Emilia Vesa.

Kärpät pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla kotijoukkueen ottaessa estämisjäähyn hyökkäyspäässä, kun ensimmäistä erää oli jäljellä vain kaksi sekuntia. Pian tuloksettoman ylivoiman jälkeen HIFK karkasi kuitenkin 3–0-johtoon. Kärppien kiekonmenetys oman maalin takana johti nopeaan syöttöön maalin eteen, ja Clara Rozier iski kiekon verkkoon. Rozier teki erän puolivälissä myös ottelun toisen maalinsa.

HIFK:n 5–0-maali tuli ylivoimalla ajassa 32.31. Puolustaja Athena Locatellin kovan viivalaukauksen ohjasi maaliin Erica Korhonen. Pejzlova lisäsi HIFK:n johtoa laittamalla kiekon verkkoon Julia Liikalan hyvästä poikittaissyötöstä erän 17. minuutilla.

Kärppien paras tilanne kuparisen rikkomiseen tuli kolmannen erän toisella minuutilla, kun Jasmine Ylitalo kilautti läpiajossa laukauksen ylärimaan. HIFK kuitenkin kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla ottelun 52. minuutilla. Ensin Siiri Yrjölä oli unohtunut täysin vapaaksi maalille, ja vain 11 sekuntia myöhemmin Vesa laukoi kiekon yläkulmaan.

44 kertaa ottelussa torjunut Asikainen teki tukun loistopelastuksia. HIFK:n maalilla tänään pelannut Iina Kuusela ansaitsi nollapelin 21 torjunnallaan. HIFK:n paras pistenainen oli tänään runkosarjan pistepörssin voittaja Pejzlova tehoin 2+2.