04.12.2022

HPK:n viime hetken maali tuotti Kärpille tappion

Kärpät taisteli ottelun viime sekunneille asti voitosta kotonaan Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta. HPK:n voittomaalin teki Karolina Erbanova vain viisi sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Näin HPK vei kolme pistettä Hämeenlinnaan maalein 3–4.

Kärppäkapteeni Aino Kaijankoski harmitteli niukkaa tappiota pelin jälkeen. – Hyvä ilme ja taistelua meiltä, mutta selkärangan pitäisi kestää kokonaiset 60 minuuttia. Nyt jäätiin viisi sekuntia siitä vajaaksi. Pienestä se voitto voi olla kiiinni, mutta tänään kaaduimme omiin virheisiimme, pohti Kaijankoski.

Kärpät joutui jo ensimmäisen erän neljännellä minuutilla alivoimalle, mutta selvitti hämeenlinnalaisten maalintekoyritykset tänään torjuntavuorossa olleen Iina Oilingin johdolla. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 8.18. Kaijankoski ja Oona Havana syöttivät kiekon Anna-Kaisa Antti-Roikolle, joka laukoi kiekon maaliin.

Erän puolenvälin jälkeen Kärpät joutui jälleen pelaamaan alivoimaa. Tällä kertaa HPK otti ylivoimalla estämisjäähyn, ja peliä jatkettiin tasavajaalla. Sari Wäänänen löi kiekon päätyyn, kaivoi kiekon kulmasta itselleen ja laukoi pienestä kulmasta maalin. Saimi Lehto teki vierasjoukkueen ensimmäisen maalin ajassa 16.31. Erätauolle lähdettiin Kärppien johtaessa 2–1.

Kärpät lisäsi johtoaan toisen erän viidennellä minuutilla. Kristiina Meriläinen syötti Antti-Roikolle, joka käytti nopeuttaan hyökkäyssuuntaan, mutta ajautui puolustajan estelyiden vuoksi maalin taakse. Antti-Roiko syötti kiekon hienosti selkänsä takaa maalin eteen, jonne ensimmäisenä ehtinyt Monica Sarkkinen Mata tuikkasi kiekon ohi 20 kertaa ottelussa torjuneen HPK-vahti Salla Sivulan. HPK tasoitti ottelun tehtyään erän puolivälin paikkeilla kaksi maalia, kavennusmaalin teki Jade Mäkivaara ja tasoituksen Erbanova.

Kauden viidennen ottelunsa pelannut maalivahti Oilinki torjui ottelussa 27 kertaa. Kärppien parhaaksi pelaajaksi valittiin tehot 1+1 iskenyt Antti-Roiko.

Kärppien seuraavat pelit

Itsenäisyyspäivänä tiistaina 6.12. Kärpät matkaa vierasotteluun Rovaniemelle. Ottelu alkaa kello 14.30 ja on katsottavissa Leijonat.fi-palvelusta.

Lauantaina 10.12. kello 12 Kärpät pelaa kotiottelun Turun Palloseuraa vastaan. Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon!