13.09.2020

Petolaumat kohtasivat Oulun Energia Areenalla

Ensimmäisessä erässä ottelu oli erittäin tasainen. Kummallakin joukkueella on hyviä maalintekotilanteita, mutta Ilveksen viimeistely oli tehokkaampaa. Ilves meni johtoon 0-1 ylivoimalla Emilia Varpulan maalilla, kun ottelu oli vanhentunut neljän minuutin verran. Kärpät pääsi hieromaan ylivoimaa kuuden minuutin verran, mutta tänään ylivoima oli kotijoukkueen osalta tehotonta. Kärpät sai jäähyn erän lopussa, mikä kostautui heti toisen erän alussa. Ilves karkasi jo 0-2 johtoon toistamiseen ylivoimalla Jenna Suokon maalilla.

Kärpät lisäsi liikettä ja työn tekeminen tuotti tulosta. Anna-Kaisa Antti-Roiko kavensi ottelun 1-2 Suvi Käyhkön (0+2) ja Nelli Salomäen esityöstä. Toisen erän lopussa Ida Karjalainen ja Suvi Käyhkö pääsivät kahdestaan ilvesvahti Anni Keisalaa vastaan. Hienon syöttelykuvion päätteeksi maalia ei syntynyt, mutta tilanteen jälkeen Kiia Nousiainen heitti kiekon maalin takaa Ilveksen maalin eteen, mistä kiekko pomppasi maaliin. Erätauolle mentiin tasalukemissa 2-2.

Kärppien naisten pelaajat ovat kokoontuneet ryhmään maalin jälkeen.

Tuuletukset Anna-Kaisa Antti-Roikon maalin jälkeen (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Kolmannen erän alussa Kärpille tarjottiin taas ylivoima, mutta niin usein kuin sanotaankin: “Jos itse et tee niin kaveri kyllä tekee”. Ilves meni johtoon 2-3 Kreetta Kulhuan osumalla ajassa 48:15. Ilveksen ylivoima oli tänään myrkkyä Kärpille ja vierasjoukkue kasvatti johtoaan erän puolivälissä jo 2-4. Kärpät koitti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Ilveksen Jenna Suokko iski tyhjään maaliin loppulukemiksi 2-5. Kolme pistettä matkasi sunnuntaina Tampereelle.

Seuraavat ottelut

Kärppien ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna vieraissa, kun joukkue matkustaa Kiekko-Espoon ja Helsingin IFK:n vieraaksi pääkaupukiseudulle. Ottelut katsottavissa Ruutu-palvelusta. Kärppien koko otteluohjelma katsottavissa tästä linkistä.