03.12.2022

Ilves vei voiton Raksilassa

Kärpät kohtasi Tampereen Ilveksen kolmannen kerran tällä kaudella. Tamperelaiset veivät Raksilassa voiton maalein 2–4.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja rakenteli ensimmäisissä vaihdoissa useita maalintekotilanteita. Pelikellon näyttäessä aikaa 4.29 Kärpät sai jäähyn, mutta joukkue selvitti alivoiman mallikkaasti.

Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin Ilves. Oona Havanan johtama ykköskenttä sai aikaan hyvän painostuksen Ilves-maalille, mutta kiekonmenetys johti Ilveksen vastahyökkäykseen kahden pelaajan karatessa läpiajoon. Helen Puputti laukoi kiekon kärppävahti Kati Asikaisen taakse, kun erää oli pelattu 9.11.

Ilves sai kiekon vielä toistamiseen kärppämaaliin, mutta maali hylättiin maalivahdin estämisenä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtaessa 0–1.

Kärpät tasoitti pelin ajassa 26.20. Maalintekijä Havana sai syötön kauden ensimmäistä peliään pelaavalta Sari Wäänäseltä hyökkäysalueella. Syöttöpisteen maaliin nappasi myös sekä ykkösketjun laitahyökkääjänä että puolustajana pelissä uurastanut Monica Sarkkinen Mata.

Sari Wäänänen pelasi tänään kauden ensimmäisen pelinsä. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Vierasjoukkue meni johtoon ylivoimalla, kun ottelun toisen maalinsa tehnyt Helen Puputti tuikkasi kiekon verkkoon maalinedusruuhkasta. Maali syntyi, kun toista erää oli jäljellä viisi minuuttia.

Kolmannen erän alussa Kärpät pääsi ylivoimalle. Havana laukoi ensin kiekon tolppaan. Kun Havana sai kiekon toistamiseen hyvään maalintekosektoriin, hän ei enää erehtynyt, vaan laukoi kiekon komeasti ylänurkkaan. Maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, ja siihen syötön antoi kärppäkapteeni Aino Kaijankoski.

Monica Sarkkinen Mata, Aino Kaijankoski ja Oona Havana juhlivat Havanan 2–2-maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ilveksen voittomaalin teki Emilia Varpula ajassa 45.17. Loppulukemat viimeisteli Aleksandra Nurminen maalinedushässäkästä kolmannen erän kahdeksannella minuutilla.

Kaksi maalia laukonut Havana palkittiin tänään ansaitusti Kärppien parhaana pelaajana. Asikainen torjui ottelussa 38 kertaa, ja Ilveksen Melisa Mörönen 25 kertaa.

Kati Asikainen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien sisupelaajana palkittu Anna-Kaisa Antti-Roiko kuvaili aamupelejä hieman hankaliksi ajankohdaltaan, mutta totesi joukkueensa valmistautuneen otteluun hyvällä fiiliksellä. – Ensimmäinen erä oli meiltä hieman hakemista, toisessa loimme hyvin maalipaikkoja, mutta tällä kertaa kiekko ei vain pomppinut meille. Kolmannessa erässä ottelu ratkesi meidän merkkausvirheisiimme, analysoi ottelua Antti-Roiko.

Oman, Havanan johtaman ketjunsa peliin Antti-Roiko oli osin tyytyväinen, mutta parannettavaakin vielä jäi. – Olimme ketjuna liikkeellä paremmalla jalalla kuin viime pelissä, mutta olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Vähän liikaa pyörittiin kulmissa, röyhkeämmin oltaisiin vielä voitu yrittää maaleja.

Anna-Kaisa Antti-Roiko. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraavat pelit

Sunnuntaina 4.12. kello 13 Kärpät pelaa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tervetuloa Raksilaan kannustamaan Kärpät voittoon!

Itsenäisyyspäivänä tiistaina 6.12. Kärpät matkaa vierasotteluun Rovaniemelle. Ottelu alkaa kello 14.30 ja on katsottavissa Leijonat.fi-palvelusta.