10.09.2022

Kärpät aloitti kautensa voitolla

Kärpät pelasi kauden ensimmäisen pelinsä Hämeenlinnassa pelattavassa aloitusturnauksessa järjestäjäseura HPK:ta vastaan. Kärppien nuori joukkue voitti ottelun 5–4 tehtyään voittomaalin tasaisessa kamppailussa viime minuuteilla.

Oona Havanan (1+3) johtama ykkösketju aloitti maalinteon jo ottelun toisella minuutilla. Havana laukoi Anna-Kaisa Antti-Roikon (1+2) laukauksen paluukiekosta kiekon maalin kattoon. Toisen maalin teki Tilli Keränen (3+1) suoraan Havanan aloitusvoitosta, laukoen kiekon maaliin pelaajaruuhkan takaa hieman ennen erän puoliväliä.

Antti-Roiko täydensi kolmikon hienon erän ajassa 17.35 siirtämällä Kärpät jo 0–3-johtoon. Havana laukoi kohti maalia, ja Antti-Roiko oli terävänä maalin edessä laukoen rebound-kiekon yläkulmaan.

Kärpät aloitti toisen erän vahvasti. Keränen ja Antti-Roiko karkasivat ylivoimalla kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Keränen käytti kiekon Antti-Roikolla ja latoi kiekon reppuun upeasta poikkisyötöstä ajassa 22.23.

Tämän jälkeen tahtipuikkoa heilutteli HPK. Ensin Kärpät hukkasi kiekon omassa päädyssä ylivoimalla, ja maalille vapaaksi jätetty Lucia Zaborska teki joukkueensa avausmaalin.

Kärppien sortuessa jäähyilyyn, Jutta Stoltenberg ja Karolina Erbanova tekivät HPK:lle ylivoimamaalit. Julia Matejkova tasoitti pelin ajassa 37.13. Kärpät pelasi erän lopussa vielä ylivoimaa jopa viidellä kolmea vastaan onnistumatta maalinteossa.

Kolmas erä oli tasaista ja tiukkaa vääntöä. Kärpät pääsi ottelun viime minuuteilla ylivoimalle, kun HPK otti jäähyn maalivahdin estämisestä. Ottelun ratkaisijaksi nousi hattutempun iskenyt Keränen. Puolustaja Aino Kaijankoski syötti viivalta kiekon laitaan Havanalle, jonka upeasta poikkisyötöstä Keränen lämäsi kiekon takakulmaan.

Tilli Keräsen veto painuu yläkulmaan. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien maalivahti Kati Asikainen huhki ottelussa 24 torjuntaa. Ottelun tasaisuutta kuvastaa sama määrä torjuntoja toisessa päässä kaukaloa HPK:n Salla Sivulalla. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Keränen.

Päävalmentaja Sanna Lankosaari oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. – Positiivista oli, miten hyvin olimme valmiita pelaamaan jo alusta saakka. Toisessa erässä joukkueen kokemattomuus näkyi, mutta kolmannessa erässä olimme periksiantamattomia ja teimme hienon nousun. Ykkösketju teki tällä kertaa kaikki maalit ja maalivahtimme pelasi hyvän ottelun, mutta myös muut kentät hoitivat oman roolinsa hienosti, kiitteli Lankosaari.