08.01.2022

Vuoden 2022 aloitus – puhdas 0-5 voitto Kuortaneesta

Kärpät aloitti tänään Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan vierasottelulla Kuortanetta vastaan. Vuoden alku Kärppien kokoonpanon osalta näyttää plussaa ja miinusta. Joukkueen pitkäaikaisen hyökkääjän Sari Wäänäsen kausi on ohi selkäleikkauksen vuoksi. Jasmine Ylitalo kävi myös operaatiossa joulun aikana ja toipuu siitä. Tyttöjen MM-kisojen peruuntumisen vuoksi myös kisoihin valitut Oona Havana, Tilli Keränen ja Anna-Kaisa Antti-Roiko olivat kokoonpanossa. Iloisia uutisia pelaaja rintamalta tuli, kun pitkään poissa loukkaantumisen vuoksi ollut Jonna Yli- Mäenpää teki paluun kaukaloon.

Ensimmäinen erä tasainen, toisessa erässä Kärpät ratkaisi

Ensimmäinen erä oli Kärppien osalta hieman nihkeä. Pelituntuma näytti olevan hieman hakusessa, kun nopeat ja tehokkaat ratkaisut jäivät ratkaisevissa tilanteissa hieman vajaaksi. Erätauolle mentiin lukemissa 0-0. Kärpät tuli toiseen erään hyvällä liikkeellä ja peli pyöri Kuortaneen puolustusalueella. Kovan paineen ansiosta Kärpät teki useita kiekonriistoja ja pyöritys näkyi myös vastustajan jaloissa. Kuortane jäähyili ja Kärpät iski 0-1 ylivoimalla kapteeni Suvi Käyhkön tarkalla laukauksella tolpan kautta. Erän puolivälissä Kuortane karkasi läpiajoon ja sai tilanteesta rangaistuslaukauksen. Maalilla Kati Asikainen ei kuitenkaan antanut mitään armoa ja piti maalin puhtaana. Kuortane sortui jälleen jäähyilyyn, josta ylivoimalla Anna-Kaisa Antti-Roiko rokotti kotijoukkuetta maalin edestä rystyllä yläkulmaan. Taitavaa rystymaalia juhlittiin pian uudelleen, kun Monica Sarkkinen Mata nousi kiekon kanssa puolustajan paikalta ja punnersi kulmasta maalin eteen ja nosti rystyllä kiekon maalin kattoon pelin hienoimmalla osumalla, josta johtoasema kasvoi jo lukemiin 0-3. Erän 0-4 päätösosumasta vastasi liigajoukkueessa debyyttikauttaan pelaava Veera Pitkänen, jolle maali oli Naisten Liigassa uran ensimmäinen. Pitkänen oli nostettu hyökkääjän pelipaikalle, totutun puolustajan roolin sijaan.

Veera Pitkänen ensimmäinen liigamaali

Veera Pitkänen teki tänään uran 1.liigamaalin. Kuva Tomi Kokko

Asikaiselle nollapeli ja jatkosarja jatkuu vieraissa

Kolmas erä oli tasaisempaa peliä, mutta Kati Asikaisen johdolla Kärppien maali pysyi puhtaana ja nollapeli napsahti 20 torjunnalla. Loppulukemat 0-5 iski Kati Seppänen. Jatkosarja Kärppien osalta jatkuu ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuu lauantaina 15.1. Turussa TPS ja sunnuntaina 16.1. Tampereella Ilves.