06.09.2020

Kärpät kohtasi kotiavauksessa viime kauden välierävastustaja KalPan. Kärpät sai perjantaina huonoja uutisia, kun viime kaudella Naisten Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Johanna Oksman joutui jättämään väliin ensimmäisen ottelun vamman vuoksi. Tänään Kärppien maalilla torjunut Kati Asikainen suoriutui otteistaan puhtain paperein ja otti loistavia torjuntoja läpi ottelun. Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista ja kumpikin joukkue sai hyviä maalintekotilanteita. Asikainen teki muutaman huippu pelastuksen ja KalPan maalia vartioinut Tiina Ranne nappasi Ida Karjalaisen läpiajon kiinni. Erätauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

Kärppien maalivahti Kati Asikainen torjuu Tanja Niskasen maalintekoyrityksen.

Kati Asikaisen taidonnäyte (Kuva:Sirpa Pöyhönen)

Toisessa erässä ulosajo sotki Kärppien pelin

Kun toista erää oli pelattu noin parin minuutin verran meni vierasjoukkue KalPa johtoon 0-1 Tanja Koljosen maalilla. Muutama minuutti myöhemmin KalPan puolustaja Vilma Hokkanen ajettiin ulos ja Kärpät pääsi viiden minuutin ylivoimalle. Ylivoima kuitenkin sekoitti Kärppien pelin eikä tulosta syntynyt lainkaan. Kärppien räpistelyn jälkeen KalPa karkasi Elisa Holopaisen ja Matilda Nilssonin maaleilla 0-3 johtoon. Erätauolle mentiin KalPan johdossa.

Jonna Yli-Mäenpää avasi Kärppien maalihanat

Kärpät avasi kauden maalitilin jokseenkin pienellä onnenkantamoisella. Jonna Yli-Mäenpää karvasi kiekkoa hyökkäyspäässä, kun KalPan puolustaja avasi kiekon oman maalin eteen ja kiekko kimposi maaliin Yli-Mäenpään luistimesta. Yli-Mäenpää syttyi liekkeihin, sillä seuraavassa vaihdossa hän survoi kiekon Ranteen selän taakse ja Kärpät kavensi 2-3. Kärppien alivoimaa oli edelleen jäljellä ja KalPa rankaisi jälleen ylivoimalla 2-4. Nämä jäivät ottelun loppulukemiksi ja KalPa vei pisteet Kuopioon Kärppien kotiavauksessa. Asikaiselle kertyi ottelussa 29 torjuntaa.

Kärppien Jonna Yli-Mäenpää tuuletta 2-3 maalia

Jonna Yli-Mäenpään tuuletukset 2-3 maaliin (Kuva: Sirpa Pöyhönen)

Vaikka Kärpät kärsi avausottelussa tappion, joukkueen ilme oli positiivinen ja pelissä näkyi paljon hyviä pelillisiä asioita. KalPan kaikissa maaleissa oli mukana Matilda Nilsson ja Elisa Holopainen, jotka ovat sarjan pelätyin kaksikko.