25.09.2021

Kärpät kaatoi RoKin pohjoisen derbyssä

Kärpät matkusti tänään Rovaniemelle rakkaan vihollisen vieraaksi. Tämän päivän peli sisälsi paljon enemmän vauhtia, tunnetta ja dramatiikkaa, kuin aiemmat pelit. RoKi oli selkeästi sytyttänyt itsensä ”Pohjoisen derbyyn”. RoKi paineisti Kärppien puolustusta heti ottelun alusta alkaen. Kärppien puolustus piti ja RoKin maalinedustan yritykset saatiin eliminoitua. Päävalmentaja Samuli Hassi oli erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen kaksinkamppailuissa:

Erityismaininta pitää antaa kaksinkamppailulle sekä vastustajan liimaamiselle kulmissa ja laitojen lähellä, johon ollaan panostettu harjoituksissa kovasti. Hyökkäyspäässä kamppailuvoima toimi hyvin myös ja saimme hyvin tuotua kiekkoa alueelle.

Kärpät aloitti maaliteon, kun debyyttikauttaan pelaava Veera Pitkänen vei rohkeasti kiekon syvälle RoKin päätyyn ja syötti kulmasta ”Spin-O-Rama” -syötöllä takatolpalle saapuneelle Suvi Käyhkölle, joka kiitti esityöstä, siirsi Kärpät 0-1 johtoon ja samalla avasi oman kauden maalitilinsä hienolla laukauksella suoraan syötöstä one. Tästä Pitkäselle uransa ensimmäinen tehopiste Naisten Liigassa.

Suvi Käyhkö tuulettaa

Suvi Käyhkö avasi Kärppien maalihanat. Kuva: Sirpa Pöyhönen

RoKi tuli tasoihin erän puolessa välissä. Kärpät antoi kuitenkin kovaa painetta RoKin päähän ja työnteko tuotti tulosta toisen kerran ensimmäisessä erässä, kun kokenut ja vahva luottopelaaja Sari Wäänänen ketjukaverinsa Emma Ekoluoman kanssa saivat RoKin puolustajat ahtaalle ja riistivät kiekon maalille saapuneelle Oona Havanalle, joka kiitti esityöstä iskien toisen maalin Kärpille.

Oona Havana Kärpät

Oona Havana iski Kärpät johtoon 1-2 ensimmäisen erän päätteeksi. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä oli hieman nihkeämpi Kärppien avauspelaamisen ja puolustusvalmiuden suhteen, joka johti pidempiin RoKin pyörityksiin omassa päädyssä. Tämä söi pelin ja joukkueen hyökkäysvauhtia pois, mutta RoKin ajoittaiset hyökkäykset Kärpät pystyi torjumaan. Toisessa erässä ei nähty maaleja.

Tilli Keränen Kärpät

Tilli Keränen napakka rannelaukaus ratkaisi ottelun Kärpille lukemin 2-3. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmas erä oli tapahtumarikkain ja värikkäin erä. RoKi nosti sykettä ja tiivisti peluutuksensa kahteen kentälliseen. Vieraiden Jenna Hietala pääsi puolittaiseen läpiajoon Ada Ukkolan antamassa mailapainetta kiekkoon. Tilanteesta tuomittiin RoKille rangaistuslaukaus, josta Hietala iskivät pelin tasoihin 2-2. Maali ei kuitenkaan hätkäyttänyt Kärppien uskoa, sillä kiekkokontrolli, rohkeus, tasapaino ja tutuksi tullut ennakkoluulottomuus pysyi joukkueen ilmeessä loppuun asti. Vastahyökkäyksen päätteeksi Tilli Keränen tuttuun tapaan otti sankariviitan päälleen, kun nuorukainen pamautti kovalla rannelaukauksellaan yläkulmaan ketjukavereidensa esityöstä. Maalin jälkeen RoKi yritti vielä ottaa maalivahdinsa pois ja iskeä tasoitusta, mutta vahva puolustuspeli piti ja Kärpät sai ryöstettyä kolme pistettä lappilaisilta. Ottelu päättyi Kärppien voittoon 2-3. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Kati Asikaiselle kertyi ottelussa 24 torjuntaa. Hassi oli erittäin tyytyväinen ottelun jälkeen ja makea hymy kasvoilla entisestä kotiseurasta:

Täytyy olla ylpeä meidän naisista, sekä itsellenikin oli makea voitto vanhasta seurasta. Joukkueen ilme, ahkeruus ja vilpitön halu tehdä oikeita asioita paistaa ja nuorien pelaajien kypsyys on se, mikä pitää meitä tällä hetkellä niskan päällä. Henkinen kypsyys ja kasvu on iso juttu, jota pyritään pakkaamaan mukaan reppuumme kohti ensi viikon koitoksia. Huomenna levätään ja maanantaina aloitetaan uusi viikko valmistautumalla tuplakotipeleihin TPS:ää ja HIFK:ta vastaan.

Seuraavat ottelut

Ensi viikon lauantaina 2.10. Raksilassa vietetään tyttö- ja naiskiekkotapahtumaan. Päivä käynnistyy Oulun Baari Areenalla klo 11.00-11.50 kaikille tytölle avoimella jääkiekon kokeilujäällä. Ilmoittautuminen jäälle alkaa klo 10.15 Oulun Baari Areenan aulassa. Jäälle mukaan luistimet, kypärä ja maila pelaamista varten. Kaikki jäälle osallistuvat tytöt saavat perhelipun (2 aikuista ja lapset) Naisten Liiga otteluun. Kärpät kohtaa klo 12.00 Oulun Energia Areenalla alkavassa ottelussa TPS:n Turusta. Sunnuntaina 3.10. klo 12.00 Kärpät saa vieraita Helsingistä, kun HIFK saapuu Oulun Energia areenalle.