23.10.2021

Kärpät kaatoi Ilveksen 1-3

Kärppien pelit jatkui myös tänä viikonloppuna vieraissa. Tänään lauantaina Kärpät kotasi Ilveksen Tesomalla. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Oulussa päättyi Kärppien voittoon 2-1. Tiedossa oli tiukka ottelu kahden tasaisen joukkueen kanssa.

Kärpät aloitti ottelun vauhdikkaasti, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko (2+0) siirsi Kärpät johtoon 0-1 jo ensimmäisellä peliminuutilla. Kärpät taisteli kaksi alivoimaa ensimmäisessä erässä ja erätauolle mentiin Kärppien johdossa. Toisen erässä Ilves sai otetta pelistä ja ajassa 27:24 kotijoukkue tasoitti ottelun 1-1 Anniina Kaitalan maalilla.

Anna-Kaisa Antti-Roiko juo vettä

Anna-Kaisa Antti-Roiko vastasi Kärppien kahdesta osumasta. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kolmennessa erässä Kärpät ratkaisi ottelun itselleen. Joukkueen kapteeni Suvi Käyhkö vei Kärpät johtoon 1-2 ajassa 50:17. Ilves otti aikalisän vielä kaksi minuuttia ennen ottelun päästöstä ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kärpät sineitöi 1-3 voiton Antti-Roikon päivän toisella osumalla tyhjään maaliin. Kärppien maalilla tänään hyviä otteita esittäneelle Johanna Oksmanille kertyi 26 torjuntaa.

Joukkueen päävalmentaja Samuli Hassi oli varsin tyytyväinen ottelun jälkeen:

Joukkue sai nyt palkinnon kovasta työnteosta, mitä on nyt viime viikonlopusta asti tehty. Puolustuspelin kautta on lähdetty otteluita pelaamaan ja luotettavan maalivahtipelin sekä puolustajien rohkean kiekkollisen pelin tuloksena tänään saatiin voitto.

Haluan kyllä nostaa hattua meidän kantaville pelaajilla Suvi Käyhkölle, Sari Wäänäselle ja Anna-Kaisa Antti-Roikolle hyvästä ja vahvasta työstä. Pakki päässä Ada Ukkolalla, Reetta Lindholmilla ja Aino Kaijankoskella erittäin hyvännäköistä tekemistä.

Kärppien vierasreissu jatkuu huomenna kohti Kuopiota. Kärpät kohtaa Niiralan myöhäisottelussa KalPan klo 19:00.