01.10.2022

Kärpät hävisi sarjakärki HIFK:lle

Kärppien lauantai-iltapäivän kotipeliin saapui vastustajaksi Helsingin IFK. Nuoresta kärppäjoukkueesta ei tänään ollut vastusta sarjan kärkijoukkueelle, ja HIFK vei pisteet maalein 1–9.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari löysi joukkueensa tämän päiväisestä pelistä myös positiivisia asioita. – Täytyy muistaa, että matkamme joukkueena yhdessä on vasta alussa ja opimme joka pelistä jotain uutta. Tänään positiivista oli, että saimme huonon alun jälkeen aikaiseksi hyvän toisen erän. Alivoimamme toimi myös hyvin HIFK:n laadukasta ylivoimaa vastaan, tuumi Lankosaari.

Ottelu alkoi HIFK:n komennossa, kun jo alle kahden minuutin pelin jälkeen taululla oli lukemat 0–2. HIFK ei jäänyt odottelemaan Kärppien heräämistä, vaan teki ensimmäiseen erään vielä kolme maalia.

Kärpät onnistui toisessa erässä pitämään vastustajansa maaleitta ja tekemään erän ainoan maalinkin. Kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Kati Seppänen esitteli yleisölle taitojaan. Ensin kiekonriisto oman alueen siniviivalla, vahvalla luistelulla HIFK-puolustajan ohi, ja harhautuksella kiekko ohi maalivahti Miia Vainion.

Kolmannen erän HIFK aloitti vahvasti, ja Kärpät joutuikin heti alussa alivoimalle. HIFK:n tehtyä ensin ylivoimamaalin nähtiin yksi nopeimmista Naisten Liigan maaleista. Clara Rozier luisteli suoraan keskiympyrän aloituksesta ja laukoi kiekon maaliin vain kuusi sekuntia edellisen maalin jälkeen.

Kärpiltäkin nähtiin kolmannessa erässä muutama hyvä maalintekotilanne. Jasmine Ylitalo karkasi läpiajoon alivoimalla, ja Tilli Keränen aavisti HIFK-pelaajien syötön hyökkäyspäässä ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Lisämaaleja Kärpille ei enää kuitenkaan nähty.

Kolmannen erän puolivälissä HIFK:n ykkösketjun sentteri ja joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Sanni Vanhanen (3+3) teki vielä kaksi maalia. HIFK:n tehopelaajina ottelussa häärivät myös Vanhasen laiturit Emilia Vesa (2+4) ja Julia Liikala (1+3).

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin Seppänen. Kati Asikaisella oli maalillaan kiireinen iltapäivä, kun torjuntoja kertyi 45.

Kärppien seuraava peli

Sunnuntaina 2.10. kello 15.30 alkavassa ottelussa Kärpät saa vieraakseen Rauman Lukon. Viime viikonlopun vieraspelissä Kärpät kukisti Lukon maalein 6–3. Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon!