30.10.2022

Kärpät hävisi sarjakärki KalPalle kotiottelussaan

Kärpät lähti kotiotteluun sarjakärki KalPaa vastaan hieman haastavasta asetelmasta. Loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi kokoonpanosta oli poissa useampi avainpelaaja. Akatemiajoukkueesta oli nostettu mukaan kolme pelaajaa kahden muun hieman aiemmin akatemiasta liigajoukkueeseen tulleen pelaajan lisäksi. Kärppien taisteltua hienosti kuopiolaiset veivät kuitenkin pisteet maalein 2–9.

KalPan avausmaali nähtiin jo kolmen minuutin kohdalla, kun maajoukkuehyökkääjä Elisa Holopainen (3+2) nosti kiekon yläkulmaan ohi Kärppien maalivahti Iina Oilingin. Kuopiolaiset menivät 2–0-johtoon ensimmäisen erän puolivälissä ylivoimalla.

Seitsemäntoista peliminuutin kohdalla hyökkääjänä tänään pelannut Monica Sarkkinen Mata taisteli kiekon itselleen ja syötti loistavasti maalin eteen yksin unohtuneelle Oona Havanalle (2+0). Havana iski kiekon varmasti maaliin, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 1–2.

Emmi Puusaari, Oona Havana ja Monica Sarkkinen Mata juhlivat Havanan tekemää 1–2-maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppäpelaajista tänään puolustajana pelannut Noora Tukiainen kehui erityisesti joukkueensa ensimmäisen erän pelaamista. – Vastassa oli hyvin luisteleva joukkue, mutta olimme ensimmäisen erän hyvin mukana pelissä.

Tukiainen on tälla kaudella pelannut niin sentterinä, laiturina kuin loukkaantumisten myötä viime pelit puolustajanakin. – Aloitin pakkina ringetessä, niin se paikka on onneksi sieltä jo tuttu. Jääkiekossa olen pelannut viime vuodet hyökkääjänä. Kyllähän se pakkina pelaaminen ensin jännitti vähän normaalia enemmän, mutta kyllä se sieltä jostain lihasmuistista tuli sitten, tuumasi Tukiainen.

Toisessa erässä kärppämaaleja ei nähty. KalPa puolestaan teki kaksi maalia, joista toinen syntyi ylivoimalla.

Kolmannen erän alku oli Kärpiltä ottelun huonoin kymmenminuuttinen, ja KalPa onnistui tekemään neljä lisämaalia. Pian kahdeksannen maalin jälkeen kotijoukkue joutui alivoimalle, joka selvitettiin kuitenkin hienosti.

Jäähyltä päästyään Havana ampaisi läpiajoon ja teki tismalleen samanlaisen, hienon harhautuksen kuin viime viikonlopun pelissä rangaistuslaukauksesta. Erän puolivälissä tehtyyn maaliin ei merkattu syöttäjiä.

Havana harhauttaa ja kiekko on maalissa. Kuva Sirpa Pöyhönen.

KalPa lisäsi lopussa johtoaan vielä yhdellä maalilla. Kärppien Oilinki huhki tänään 46 torjuntaa. KalPan maalilla Aino Laitinen torjui 16 kertaa.

Iina Oilinki torjuntatöissä. Apuna Veera Pitkänen ja Emma Ekoluoma. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari oli todella tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen tänään. – Ei tuloksella ole merkitystä, kunhan annamme itsestämme kaiken joukkueen eteen. Palkinto työstä ei tule heti eikä seuraavanakaan päivänä. Vallitsevista olosuhteista huolimatta pelasimme hyvällä asenteella.

Lankosaari kiitteli erityisesti akatemian lainapelaajia (Lilli Antinmäki, Inna Korpi-Halkola, Melina Niemi, Emmi Puusaari ja Minttu Tukiainen). – On huippua, että sieltä on tulossa noin hyviä pelaajia!

Lilli Antinmäki siivoaa Iina Oilingin maalin edustaa. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraavat pelit

Myös ensi viikolla Kärpät pelaa kolme peliä. Ennen viikonlopun vieraspelejä pelataan kotona Raksilassa keskiviikkona 2.11. kello 18.30 Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon!