25.10.2020

Tärkeät kolme pistettä

Kärpät kohtasi tänään Kuortaneen, joka eilisestä ottelusta Rovaniemeltä kävi hakemassa täydet kolme pistettä. Ensimmäisessä erässä Kärpät hallitsi täysin peliä. Kärpät pyöritti mallikkaasti peliä Kuortaneen päässä, mutta parhaat maalintekopaikat jäivät saamatta. Kotijoukkue pääsi myös erän puolivälissä kokeilemaan kahden naisen ylivoiman tehokkuutta, mutta kiekko ei päässyt livahtamaan Kuortaneen maalivahdin Aino Laitisen selän taakse. Laitiselle torjuntoja kertyi 19 erän aikana, kun taas kärppävahti Johanna Oksmannille vain yksi torjunta. Erän viimeisellä minuutilla Ida Karjalainen (2+3) siirsi kiekon tyhjään tilaan Sari Wäänäselle (1+1) ja Wäänänen siirsi Kärpät johtoon 1-0. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Sari Wäänänen hammassuojat suussa

Sari Wäänänen iski tänään Kärppien ensimmäisen maalin Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta harmillisesti, kun Kuortane iski tasoihin 1-1 heti ensimmäisellä minuutilla Sofianna Sundelinin maalilla. Kotijoukkue ei tästä lannistunut ja pelin virtaus saatiin käännettyä Kuortaneen päähän. Ajassa 23:32 Nelli Salomäki viimeisteli reboundkiekon sisään ja Kärpät meni johtoon 2-1. Vain hetkeä myöhemmin Karjalainen lisäsi kotijoukkueen johtoasemaan jo 3-1. Kuortane on kuitenkin vaarallinen joukkue, eikä virheisiin ole varaa. Erän puolivälissä Jenna Kaila karkasi läpiajoon ja kavensi ottelun 3-2. Kärpät on tuskaillut erikoistilanne pelaamisen kanssa koko kauden aikana. Ylivoima ei ole tuottanut tulosta, mutta tänään Oulun Energia areenalla nähtiin ylivoimamaali ajassa 39:06, kun Oona Hanava (1+1) siirsi Kärpät 4-2 johtoon.

Oulun Kärppien Ida Karjalainen katsoo omaa jääkiekkohanskaa

Kärppien Ida Karjalainen oli tänään liekeissä 2+3 tehoilla Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärpät aloitti kolmannen erän samalla draivilla kuin päätti toisen erän. Heti erän alussa Kärpät teki maalin, mutta pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin. Tästä ei kotijoukkue tänään hetkahtanut vaan muutama minuutti myöhemmin Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+1) lisäsi Kärppien johdon jo 5-2. Ylivoima toimi tänään hienosti kolmannessa erässä nähtiin vielä Kärppien kaksi ylivoimamaalia, kun Karjalainen lisäsi päivän toisella osumalla Kärpät johtoon 6-2 ja Kiia Nousiainen (1+2) viimeisteli loppulukemiksi 7-2. Viimeisessä erässä nähtiin myös Kuortaneen ranagaistuslaukaus, mutta tänään Kärppien maalilla hienosti 16 torjuntaa ottanut Oksman torjui Jenna Kailan yrityksen.

Kärpät pelasi tänään ehjän 60 minuuttisen, erikoistilanteet toimi tänään ja joukkueesta näki, että toisten onnistumiset ruokkivat koko joukkuetta. Kolme tärkeää pistettä jäi tänään Ouluun.

Seuraavat ottelut

Kärppien ottelut jatkuvat seuraavien viikkojen aikana vieraissa. Ensi viikonloppuna Kärpät matkustaa lauantaina 30.10. HPK vieraaksi Hämeenlinnaan ja sunnuntaina 1.11. Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Kärpät pelaa seuravan kotiottelun sunnuntaina 15.11. RoKia vastaan. Kärppien otteluohjelma katsottavissa tästä.