11.09.2022

Kärpät jäi Espoota vastaan maaleitta

Kärpät pelasi Hämeenlinnan avausturnauksen toisen ottelunsa kotijoukkueena hallitsevaa mestaria Kiekko-Espoota vastaan. Kiekko-Espoo oli läpi ottelun parempi ja vei voiton maalein 0–1.

Kärppien päävalmentaja Sanna Lankosaari sai viikonlopun aikana hyvää tietoa siitä, missä Kärpät tällä hetkellä menee suhteessa muihin. – Tänään pelasimme tasaisemmin kuin eilen. Harmittaa, että vastustaja pääsi tekemään maalin meidän vaihtovirheemme takia. Niitä kuitenkin pelissä sattuu. Rikkonaisessa pelissä alivoimamme toimi hyvin, kertoi Lankosaari.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vauhdikasta peliä. Espoolaiset hallitsivat erää, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue saanut tehtyä. Ainoat tilastomerkinnät olivat Kärppien kaksi jäähyä.

Kiekko-Espoo aloitti toisen erän vahvasti. Kärpät taisteli kuitenkin erän alussa hyvin yhden alivoiman pitäen espoolaiset poissa maalinteosta. Ottelun ainoa maali nähtiin ajassa 26.31, kun Sofia Nuutinen haastoi hyvin yksi vastaan yksi -tilanteessa ja veivasi kiekon maaliin.

Pian maalin jälkeen Kärpät joutui jälleen alivoimalle. Asikainen torjui kuitenkin maalintekoyritykset varmasti. Kärppien pelaajista erityisesti Oona Havanan johtama ykköskenttä sai ajoittain aikaan hyviä tilanteita Jenna Silvosen vartioimalle Kiekko-Espoon maalille.

Oona Havana vauhdissa. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kolmanteen erään Kärpät paransi peliään hyökkäyssuuntaan. Heti erän alussa Emma Ekoluoma ja Kati Seppänen loivat hyvän maalintekopaikan. Kärpät pääsi myös pelaamaan yhden ylivoiman. Parhaat tilanteet ylivoimalla pelattiin maalin eteen Veera Pitkäselle ja Seppäselle, ja Aino Kaijankoski pääsi myös laukomaan viivasta.

Hetkeä myöhemmin Havana järjesti hyvän maalintekopaikan Monica Sarkkinen Matalle. Lisäksi jo aiemmissa alivoimatilanteissa nopeuttaan esitellyt Anna-Kaisa Antti-Roiko karkasi puolittaiseen läpiajoon.

Anna-Kaisa Antti-Roikon maalintekoyritys. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Maalintekotilanteista huolimatta kiekkoa ei tänään saatu ohi Silvosen. Kärppien ottelun lopun kiri tyssäsi ajassa 58.16 otettuun jäähyyn. Loput erästä jouduttiin pelaamaan alivoimalla eikä päästy yrittämään tasoitusta kuudella viittä vastaan.

Kärppien parhaana pelaajana palkittu Asikainen venyi ottelussa kiekon tielle 43 kertaa. Toisessa päässä Silvonen torjui 19 kertaa.

Kati Asikainen torjuntatöissä. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien kausi jatkuu ensi viikonloppuna vierasottelulla Kuopiossa lauantaina kello 20. Sunnuntaina pelataan ensimmäistä kertaa Raksilassa, kun kello 17.30 alkavassa ottelussa vastustajaksi saapuu Kuortane.