31.01.2021

Kärpät otti varman voiton Lukosta kotikaukalossa

Kärpät ja Lukko kohtasivat toistamiseen alemmassa jatkosarjassa. Aikaisemmassa ottelussa Raumalla Kärpät haki selvän voitton 0-5. Lisäbuustia kotijoukkueelle tämän päivän otteluun toi Isa Rahusen paluu Kärppien joukkueeseen. Rahunen aloitti ottelun Reetta Lindholmin pakkiparina kakkoskentässä.

Isa Rahunen 1.ottelu kärppäpaidassa

Isa Rahunen teki tänään paluun kärppäpaitaan. Kuva: Hanna-Riikka Karjalainen

Ensimmäinen erä oli täysin Kärppien hallintaan ja peli pyörin Lukon päädyssä koko erän ajan. Kärpät aloitti maalinteon erän puolivälissä, kun Monica Sarkkinen Mata ohjasi Suvi Käyhkön (1+2) vedon maaliin. Muutama minuutti myöhemmin hienon kuvion päätteksi Käyhkö siirsi Kärpät 2-0 johtoon Nelli Salomäen syötöstä. Kärpät pääsi ylivoimalle ja tehokkaasti Kärpät sen myös hyödynsi. Käyhkön ohjuri maalille, mistä Sari Wäänäsen ohjauksen kautta Jonna Yli-Mäenpää iski maalikulmalta 3-0 johdon Kärpille. Lukko pääsi koko erän aikana vain muutaman kerran Kärppien hyökkäysalueelle. Tänään kärppämaalia vartioineelle Johanna Oksmanille kertyi erässä vain 2 torjuntaa.

Tuomari, Suvi Käyhkö ja Maija Koski Lukosta aloituksessa

Suvi Käyhkö oli tänään pelipäällä tehoin 1+2. Arkistokuva: Sirpa Pöyhönen

Toisessa erässä Kärpät ei saanut kasvatettua johtoaan. Kärpät loi hyviä maalintekopaikkoja, mutta kiekko ei löytänyt tietään Lukon maaliin. Kotijoukkue pääsi koittamaan myös pariin otteeseen ylivoimaa, mutta tuloksetta. Kolmannessa erässä Kärppien vahvat otteet jatkuivat, mutta maalintekoyrityksiin kaivattiin vielä pientä juonikkuutta. Loppulukemiksi 4-0 viimeisteli Oona Havana puolitoista minuuttia ennen summerin soittoa. Oksmannille kertyi koko ottelusa yhteensä 9 torjuntaa.

Isa Rahusen paluu kärppäpaitaan

Isa Rahunen teki vahvan paluun Kärppien joukkueeseen. Vaikka Rahusen pelitauko on ollut pitkä peliotteissa näkyi vahvaa pelaamista varsinkin avauspelaamisen osalta. Rahunen toi kiekkoa vahvasti ylös ja löysi hyvät raot avaussyötöille. Pari kertaa Rahunen oli myös hyvällä maalipaikalla, mutta tänään ei kiekko vielä uponnut maaliin asti. Rahunen oli iloisella mielellä ensimmäisen ottelun jälkeen:

Koko joukkueena lähdettiin alussa hyvällä jalalla liikkeelle ja tehtiin kurinalaisesti sovittuja hommia. Kakkos- ja kolmoserässä vähän alettiin lipsumaan omasta tekemisestä, mikä varsinkin näkyi omalla alueella. Hyökkäyksessä kyllä riitti intoa. Haluan kyllä Lukolle nostaa hattua, koska jaksoivat koko ottelun ajan hyvin puolustaa ja tekivät meidän pelistä vaikean toisessa ja kolmannessa erässä antamalla kovaa painetta.

Hyviä aihioita ottelusta löytyy. Maalitekopaikat pitää vielä käyttää paremmin hyväksi ja tärkeitä kuitenkin tänään oli, että otettiin voitto ja kolme pistettä.

Seuraavat ottelut

Kärpät kohtaa ensi viikonloppuna RoKin Rovaniemeltä. Luvassa on mielenkiintoinen viikonloppuna. Lauantaina 6.2. joukkueet kohtaavat Oulussa ja sunnuntaina 7.2. Rovaniemellä. Ottelut katsottavissa Ruutu+ palvelusta.