10.10.2021

Kärpät kaatoi KalPan kotikaukalossa

Eilisestä tappiosta HPK:lle kärsinyt kärppälauma näytti tänään kyntensä ja otti tyylikkäästi voiton KalPasta. Kotijoukkue kärsii tällä hetkellä muutamista loukkaantumisista, mutta kapeallakin kokoonpanolla joukkue jaksoi painaa läpi ottelun. Oona Havana siirsi Kärpät johtoon 1.erän puolivälissä upealla yksilösuorituksella kikkailemalla KalPa puolustuksen ja sijoittamalla kiekon yläkulmaan. Toisessa erässä KalPa sai otetta pelistä ja vieraat menivät 1-2 johtoon ottelun 28 minuutilla. Kärpillä oli kuitenkin peli hallussa ja Ada Ukkola tasoitti ottelun siirretyn rangaistuksen aikana. Erän lopussa Kärpät käytti ylivoiman hyväksi ja hienon syöttelyn päätteeksi Reetta Lindholm veti viivasta tarkalla rannelaukauksella kotijoukkueen 3-2 johtoon.

Oona Havana tekee maalin

Oona Havana avasi Kärppien maalihanat. Kuvat Sirpa Pöyhönen.

Ottelun viimeinen erä oli täysin Kärppien hallintaa Jasmine Ylitalo (2+1) viimesteli erässä kaksi maalia ja joukkueen kakkosketjun työ palkittiin Tilli Keräsen maalilla. Kärpät voitti ottelun 6-2. Kärppien maalilla torjuneelle Johanna Oksmanille kertyi ottelussa 24 torjuntaa.

Täksi kaudeksi Kärppiin HPK:sta tullut Jasmine Ylitalo tehoili tänään pisteet 2+1. Ylitalo on viihtynyt Oulussa ja kehuu Kärppien organisaatiota, puitteita sekä pelaajien kehittämistä. Katso Ylitalon ottelun jälkeinen haastattelu.

Seuraavat ottelut

Kärppien ottelut jatkuu ensi viikonloppuna vieraissa. Lauantaina 16.10 Kärpät kohtaa TPS:n Turussa ja sunnuntaina 17.10. HPK:n Hämeenlinnassa.