17.01.2021

6-0 ja kolme pistettä jäi Ouluun

Kärpät kohtasi muutaman vuoden tauon jälkeen JYPin Oulun Energia areenalla. JYP nousi naisten liigan alempaan jatkosarjaan Mestiksen kautta ja tavoittelee nyt liigapaikkaa. Ottelussa näkyi selkeästi joukkueiden tasoa ero. Kärpät hallitsi täysi ottelun tapahtumia ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat saattaneet olla vieläkin rumemmat.

Ensimmäisen erän alussa vierasjoukkue JYP oli hyvin pelissä ja Kärpät jopa hiukan säikähti JYPin aktiivista pelaamista. Muutaman minuutin jälkeen kuitenkin kotijoukkue sai pelistä kiinni ja ottelun viidennellä minuutilla Kärpät meni johtoon 1-0 Reetta Lindholmin (1+1) viivavedolla. JYP jäähyili ja Kärpät hyödynsi vasta kolmannen ylivoiman, kun Sari Wäänänen (1+1) siirsi erän lopussa kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Kärppien Sari Wäänänen tuulettaa maalia

Sari Wäänänen viimeisteli tänään Kärppien toisen osuman. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä oli täysin Kärppien hallintaa. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Kati Asikaiselle merkattiin kaksi torjuntaa toisessa erässä. Pitkään loukkaantumisen takia peleistä ollut Kiia Nousiainen (2+0) pääsi heti maalin makuun viimeistelemällä Kärpät 3-0 johtoon hienolla ohjauksella maalin edestä. Tilli Keränen (1+1) siirsi kylmän viileän harhautuksen jälkeen Kärpät jo 4-0 johtoon erän lopussa.

Kärppien Kiia Nousiainen ja Anna-Kaisa Antti-Roiko tuulettaa maalia

Kiia Nousiainen (2+0) ja Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+1) olivat tänään pelipäällä. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kolmannessa erässä Kärpät onnistui pitämään pelin omissa käsissä. Nousiainen viimeisteli päivän toisen osuman ja syötön antoi jälleen Anna-Kaisa Antti-Roiko. Joukkueen kapteeni Suvi Käyhkö viimeisteli loppulukemiksi 6-0, kun ottelua oli jäljellä noin neljä minuuttia. Asikaiselle kertyi tänään yhteensä 11 torjuntaa, kun taas vieraiden maalilla tänään pelanneelle Juuli Kivimäelle kertyi yhteensä 39 torjuntaa.

Seuraavat ottelut

Kärpät matkustaa ensi viikonloppuna lauantaina 23.1. Rauman Lukon ja sunnuntaina 24.1. Jyväkylään JYPin vieraaksi. Ottelut katsottavissa Ruutu+ palvelusta.