04.12.2021

Kärpät otti voiton Sportista 6-1

Kärppien ottelu pelattiin poikkeuksellisesti tänään Oulun Baari areenalla, kun Kärpät kohtasin Naisten Liigan hännillä majailevan Vaasan Sportin. Tänään kaukalossa nähtiin ensi kertalaisia Naisten Liigassa niin Kärppien paidassa kuin myös tuomaristossa. Kärppien Akatemia joukkueesta nostettu hyökkääjä Emmi Puusaari teki liigadebyytin ja viime kaudella vielä kärppäpaitaa kantanut olympiamitalisti Isa Rahunen vihelsi linjatuomarina.

Emma Puusaari ja Jasmine Ylitalo

Emmi Puusaari teki tänään liigadebyytin. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Heti ensimmäisen erän alkuun vierasjoukkue karkasi läpiajoon, mutta Aino Kaijankoski sai häirittyä läpiajoa jäähyn arvoisesti. Kärpät kesti alivoiman ja peli alkoi kääntymään kotijoukkueelle. Tilli Keränen (2+1) siirsi Kärpät johtoon 1-0 ajassa 6:07. Erän puolivälissä Sport pääsi ylivoimalle, mutta Kärppien painostus kannatti ja vaasalaiset jäähyili. Peliä jatkettiin 4-4 vastaan. Kaijankoski (1+2) siirsi Kärpät johtoon 2-0 jäätävällä etuyläkulmalaukauksella. Kärpät pääsi vielä erän loppuun ylivoimalle. Ada Ukkola ohjasin maalinedustalta Kärpät 3-0 johtoon.

Tilli Keränen Kärpät

Tilli Keränen taituroi tänään tehot 2+1.

Toisen erän alussa kotijoukkue jatkoi vyörytystä. Kärppien neljäs maali syntyi, kun Suvi Käyhkö (1+1) ohjasi taidokkaasti Reetta Lindholmin vedosta Sportin maaliin. Kotijoukkueen ote herpaantui toisessa erässä, kun Sport pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Jäähyn jälkeen Kärppien oma peli koki sekaannuksen, mutta erätauolle mentiin kuitenkin lukemissa 4-0. Kärppien maalilla tänään torjunut Johanna Oksman nappasi kiekot kiinni tiukissa tilanteissa.

Kolmannessa erässä Kärpät sai jälleen pelistä kiinni. Keränen lisäsi Kärppien johdon 5-0 erän puolivälissä. Vieraat käyttivät ylivoiman hyväksi ja kavensivat lukemiksi 5-1 ajassa 53:12. Loppulukemat 6-1 viimeisteli Oona Havana (1+1). Oksman maalilla pelasi tänään hyvän ottelu ja piti joukkuetta tiukoissa paikoissa pystyssä 32 torjunnalla.