27.11.2022

Kärpät kiusasi kärkipään joukkueita

Kärpät pelasi tänä viikonloppuna kaksi ottelua pääkaupunkiseudulla. Lauantaina vastassa oli sarjakolmonen Kiekko-Espoo ja sunnuntaina toisena oleva Helsingin IFK.

Vaikka molemmista peleistä Kärpät lähtikin tappio mukanaan, niin Kärppien peli on kuitenkin mennyt kovasti eteenpäin alkusyksyyn verrattuna. Espoossa lukemat olivat tänä viikonloppuna tasaiset loppuun saakka, kun viimeinen maali 3–1 päättyneessä ottelussa tehtiin tyhjiin. Helsinkiläisiä vastaan Kärpät oli aiemmin hävinnyt jopa kahdeksalla ja kuudella maalilla, ja tänään lukemat olivatkin maltillisemmat 4–1.

Lauantain peli Espoossa

Espoossa kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Kärppien 47 torjuntaa ottelussa napsinut maalivahti Kati Asikainen kuitenkin pelasi huippuottelun pitäen lukemat tasaisina, ja kolmanteen erään lähdettiin Espoon johtaessa vain 1–0.

Kärpät paransi peliään kolmanteen erään, mutta Tinja-Mariia Haukijärven iltapäivän toinen maali vei espoolaiset kahden maalin johtoon, kun erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Vain 11 sekuntia maalin jälkeen Kärpät kavensi tilanteeksi 2–1. Oona Havana voitti aloituksen hyökkäyspäädyssä, ja puolustaja Aino Kaijankoski tälläsi kiekon maaliin. Kärpät pääsi lopussa vielä yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Anni-Elina Montonen laittoi kiekon tyhjään maaliin, kun ottelua oli jäljellä enää yhdeksän sekuntia.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoa pelaamista, mutta kolmas sitten oli hyvä, tuumasi Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari, jolta kehut lauantain pelistä ansaitsi ainoastaan Asikainen.

Sunnuntain ottelu HIFK:n vieraana

Sunnuntaina kotijoukkue HIFK aloitti maalinteon, kun yhdeksän minuutin kohdalla Emilia Vesa teki maalin hienolla yksilösuorituksellaan. Vain pari minuuttia myöhemmin oli Kärppien vuoro tasoittaa tilanne. Kati Seppänen antoi hyökkäysalueella hyvän syötön vapaaseen paikkaan Emma Ekoluomalle, jonka upea laukaus painui maalin yläkulmaan. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin ketjun toinen laituri Jasmine Ylitalo.

Toisen erän alku oli Kärppien hallintaa. Pohjoisen pikkupedot järjestelivät monta hyvää maalintekotilannetta HIFK:n maalille. Kärppien hyvä vaihe päättyi kuitenkin tahattomaan kampitusjäähyyn erän seitsemännellä minuutilla, kun kärppäpuolustajan maila jäi kamppailutilanteessa vastustajan jalkoihin.

HIFK meni ylivoimalla johtoon Julia Liikalan maalilla. Hetkeä myöhemmin myös Kärpät pääsi ylivoimalle. Ylivoima päättyi kuitenkin tuloksettomana, kun Kärpille vihellettiin rangaistus vaihtovirheestä. HIFK teki ajassa 32.34 maalin, kun maalin kulmalle yksin unohtunut Michaela Pejzlova laukoi kiekon verkkoon.

Kolmannen erän alussa Kärpät pääsi ylivoimalle, mutta joutui taistelemaan niin syöttöjä omassa päädyssä katkonutta märkää jäätä kuin kotijoukkueen hyvää alivoimaakin vastaan. Kun kolmatta erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia, Pejzlova teki ottelun loppulukemat 4–1 pitkän ylivoimapyörityksen jälkeen. Kärpillä oli vielä useampikin hyvä maalintekoyritys, mutta kavennusta ei vain enää saatu aikaiseksi erän lopun ylivoimastakaan huolimatta.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin tänään maalintekijä Ekoluoma. Maalivahtien torjunnat kuvastivat ottelun tasaisuutta, kun HIFK:n Kiia Lahtinen torjui 24 ja Asikainen 25 kertaa.

– Tänään oltiin alusta asti hereillä. Vastustajan ykköskenttä oli parempi kuin meidän ykköskenttä. Pelirohkeutta kyllä rupeaa nyt näkymään ja pysyttiin hyvin hyökkäysalueella kiekossa, mutta peli vielä ailahtelee jonkin verran, analysoi Lankosaari.

Kärppien seuraavat pelit

Ensi viikonloppuna Kärpät pelaa kaksi kotiottelua Oulun Energia Areenalla. Lauantaina 3.12. kello 12 alkavassa ottelussa vastustajaksi saapuu Tampereen Ilves. Sunnuntaina 4.12. kello 13 Kärpät pelaa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tervetuloa Raksilaan kannustamaan Kärpät voittoon!