26.11.2020

Raahen jäähallissa nähdään liigakiekkoa

Oulun Kärppien ja Helsingin IFK:n Naisten Liigan alkusarjan ottelu 29.11. klo 14.00 pelataan Raahessa. Kaudella 2018-2019 Kärpät pelasi myös ottelun Raahessa TPS vastaan. Tapahtuma oli erittäin onnistunut, joten yhden kotiottelun tuominen jälleen Raaheen on kiinnostavaa.

Olemme erittäin kiitollisia Raahen jääkiekkoyhteisölle, että voimme taas järjestää ottelutapahtuman Raahessa. Haluamme tuoda ottelulla naiskiekkoa tutuksi myös Raahen alueella ja tuoda liigakiekkoa alueelle, mistä useita joukkueemme pelaajia on noussut Naisten Liigaan.

– Saija Tarkki, manageri

Oulun Kärppien joukkueessa pelaa tällä hetkellä useita pelaajia, jotka ovat ottaneet vauhtia Raahen jääkiekkoseurojen (Raahen Teräskiekko, RJK) kautta ennen liigauraa. Raahen Teräskiekon kasvatti Nelli Salomäki pelaa jo yhdeksättä kautta kärppäpaidassa ja on ollut voittamassa Kärppien mestaruuksia vuosina 2017 ja 2018. RJK:n kautta Kärppien liigajoukkueeseen noussut Aino Kaijankoski on tällä hetkellä Kärppien tehokkain puolustaja joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Muita Raahessa pelanneita pelaajia joukkueesta ovat Ida Karjalainen (RJK), Ada Ukkola (RJK), Marianna Rajala (RJK), Camilla Reinikainen (RJK) ja Monica Sarkkinen Mata (RJK).

Oulun Kärpät 46 ry:llä tyttö- ja naiskiekon pelaajapolku on muotoutumassa hyvää vauhtia. Kärppien Akatemia joukkue pelaa Naisten Mestis karsintaa ja on voittanut kaikki pelaamansa ottelut tällä kaudella. Akatemia ja liigajoukkue tekevät tiivistä yhteistyötä pelaajaliikenteen osalta, mikä mahdollistaa kaikille pelaajille peliaikaa kauden aikana. Tällä hetkellä kaksoisedustuksella Kärppien Akatemia ja RJK:n joukkueessa pelaavat Emma Ekoluoma ja Kati Seppänen. Akatemia joukkueessa on myös pelaajia, jotka ovat pelanneet Raahessa aikaisemmilla kausilla: Noora Moilanen, Ida-Maria Tapani ja Riina Tornberg. Kaikki ovat edustaneet RJK:ta.

Kärpät kohtaa Helsingin IFK:n

Helsingin IFK pelaa nyt toista kauttaan Naisten Liigassa. Viime kaudella Kärpät ja Helsingin IFK kohtasivat puolivälierissä ja Kärpät vei ottelusarjan puhtaasti 3-0. Tälle kaudelle helsinkiläiset ovat vahvistuneet ja pelanneet itsensä varmasti jo ylempää loppusarjaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen syyskaudella Helsingissä. Ottelu oli erittäin tasainen. Kärpät johti ottelua jo 0-3, mutta helsinkiläiset punnersivat tasoihin ja veivät ottelun nimiinsä jatkoajalla lukemin 4-3. Helsingin IFK:n joukkueesta löytyy useita huippuluokan ulkomaalaisvahvistuksia, jotka löytyvät myös Naisten Liigan pistepörssin TOP 10 – Emmanuelle Passard (FRA), Michaela Pejzlova (CZE) ja Clara Rozier (FRA). Kolmikko kuuluu Naisten Liigan taitavimpiin pelaajiin.

Kärppien syyskausi alkoi hiukan nihkeästi ja nuorentunut joukkue on hakenut vastuunkantajia läpi syksyn. Muutamat pitkäaikaiset loukkaantumiset ovat myös verottaneet Kärppien joukkueen tehokkuutta. Kärpät taistelee vielä ylemmän jatkosarjan paikasta, vaikka paikka ei enää ole omissa käsissä. Taistelu mitaleista kuitenkin on edelleen mahdollista, koska alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta pääsee playoffs-otteluihin. Täksi kaudeksi kotikonnuille palaneelta Ida Karjalaiselta on nähty taitavaa pelaamista ja tehoja. Myös täksi kaudeksi naisten joukkueeseen täysipainoisesti tulleet Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Oona Havana ovat nuoresta iästä huolimatta olleet joukkueen vastuunkantajia.

Katso Nelli Salomäen ja Aino Kaijankosken mietteet tulevasta ottelusta

Tervetuloa turvallisesti otteluun

Haluamme toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan naiskiekkoa Suomen huipulta ja nauttimaan ottelusta, vaikka elämmekin poikkeuksellisia aikoja. Jokaiselle katsojalle on tarjolla kasvomaskit ja käsidesiä on runsaasti tarjolla. Toivomme, että tutustutte vielä tarkemmin ottelutapahtuman ohjeistukseen. Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi noudatamme viranomaisilta saatuja ohjeistuksia tartuntariskien minimoimiseksi ja ottelutapahtuman läpiviemiseksi turvallisesti.

  • Tulethan otteluun vain täysin terveenä ja oireettomana
  • Saavu ajoissa paikalle. Ovet aukeavat 13:00
  • Toivomme, että jokainen katsoja lataisi puhelimeen Koronavilkku-sovelluksen
  • Suosimme korttimaksua! Varaathan tasarahan, jos maksat käteisellä. Lippujen hinnat.
  • Jäähallista löytyy useita käsidesipisteitä. Toivomme yleisön käyttävän näitä ahkerasti!
  • Kasvomaskia tulee käyttää ottelutapahtuman ajan
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pyydämme ylläpitämään riittäviä turvavälejä muihin seurueisiin sekä käytävillä että katsomossa

Ottelutapahtumassa mukana