23.10.2022

Kärpät kotivoittoon Lukkoa vastaan

Kärpät ja Lukko pelasivat Raksilassa kauden kolmannen keskinäisen ottelunsa. Aikaisemmista peleistä voitot olivat tasan. Kärpillä oli mahdollisuus korjata aiemmin Raksilassa kärsitty jatkoaikatappio Lukolle. Kotijoukkue ei tänään antanutkaan Lukolle mahdollisuutta voittoon, vaan vei pisteet selvin lukemin 6–1.

Veera Pitkänen teki Kärpille ottelun avausmaalin ajassa 6.53. Puolustaja lähti kiekon kanssa oman maalinsa takaa ja luisteli hyökkäysalueelle päättäen suorituksensa hyvään rannekaukaukseen.

Veera Pitkänen iloitsi kauden kolmannesta maalistaan. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Heti maalin jälkeen Kärpät joutui alivoimalle, mutta selvisi kaksiminuuttisesta ilman takaiskumaalia. Avauserän loppupuolella Kärpät pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla. Paras yritys nähtiin kakkosylivoimalta, jossa puolustaja Monica Sarkkinen Mata pääsi hyvällä luistelullaan vetopaikkaan maalin kulmalle, mutta laukaus viuhui hieman yli maalin.

Toisessa erässä Kärpät lisäsi johtoaan kahdella maalilla, molemmissa maalintekijänä oli Tilli Keränen (2+0). Ensimmäinen Keräsen maaleista erän seitsemännellä minuutilla oli oikea tahtomaali, kun hän ajoi röyhkeästi maalille ja puolustajan estellessä häntä laittoi kaatuessaankin kiekkoa maalille. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Oona Havana (1+1) ja Emmi Puusaari.

Tilli Keränen (edessä), Emmi Puusaari, Oona Havana, Eevi Siermala ja Noora Tukiainen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Emma Ekoluoman (1+1) upea kiekonriisto Lukon puolustusalueen kulmassa ja hyvä syöttö pohjusti Keräsen toisen maalin. Keränen pääsi tälläämään lyöntilaukauksella kiekon yläkulmaan ajassa 37.11.

Lukko kavensi toisen erän viimeisellä minuutilla tilanteeksi 3–1 Pinja Koskisen maalilla. Toisessa erässä nähtiinkin paljon maalintekotilanteita molemmissa päädyissä. Kärppien joukkueensa parhaana pelaajana ottelussa palkittu maalivahti Kati Asikainen torjui erässä muun muassa kaksi Lukon läpiajoyritystä.

Kolmannessa erässä nähtiin sisukas kärppälauma, joka ei enää päästänyt Lukkoa mukaan peliin. Havana teki Kärppien neljännen maalin hyvällä yksilösuorituksellaan erän viidennellä minuutilla. Maali oli Kärppien parhaalle maalintekijälle jo kauden kymmenes.

Karolína Skořepován johtama kolmoskenttä pelasi kauden parhaan eränsä hyökkäysuuntaan. Koko viisikko pelasi monta hyvää tilannetta Lukon maalille, ja lähimmäksi maalintekoa pääsi Skořepová tolppalaukauksellaan.

Karolína Skořepován laukaus ohitti maalivahdin, mutta osui takatolppaan. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Seuraava kolmoskentän hyökkäys tuotti kuitenkin maalin. Matleena Korkiakoski tuikkasi kiekon maaliin lähietäisyydeltä, kun pelikello näytti aikaa 50.11.

Ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Korkiakoski oli hymyssä suin ottelun jälkeen. – Hyvä, vauhdikas peli meiltä. Pystyttiin tekemään yhdessä sovittuja juttuja ja saatiin tärkeät kolme pistettä, analysoi Korkiakoski. – Inka (Kervinen) teki hyvän esityön siinä. Kiekko jäi siihen pyöriin maalille, ja päätin vain, että laitetaanpa se maaliin.

Inka Kervinen ja Matleena Korkiakoski juhlivat 5–1-maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien loppulukemat viimeisteli Ekoluoma Kati Seppäsen syötöstä, kun ottelua oli pelaamatta enää viitisen minuuttia. Asikainen urakoi tänään Kärppien maalilla 26 torjuntaa. Lukon Katriina Saarenmaalle taas kertyi 20 torjuntaa.

Emma Ekoluoma taistelee kiekosta hyökkäysalueella. Kuva Sirpa Pöyhönen.

– Hienoa, että puolustettiin kurinalaisesti ja tehtiin hienoja maalejakin. Saimme tänään laajalla rintamalla onnistumisia, iloitsi Kärppien päävalmentaja Sanna Lankosaari.

Kärppien seuraavat pelit

Kärpillä on edessään poikkeuksellinen kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona 26.10. Kello 18.30 Kärpät pelaa kotiottelun Team Kuortanetta vastaan.

Lauantaina 29.10. kello 15 alkavassa ottelussa Kärpät matkaa vuorostaan Kuortaneelle. Peliviikon päättää kotiottelu KalPaa vastaan sunnuntaina 30.10. kello 16.00.

Tervetuloa keskiviikkona ja sunnuntaina kannustamaan Kärpät voittoon Raksilassa! Lauantain vieraspeliä voi seurata tuttuun tapaan leijonat.tv-palvelusta.