07.02.2021

Pohjoisen herruus siirtyi Kärpille

Joukkueet kohtasivat toistamiseen tänään Oulun Energia areenalla. Eilisen pelin Rovaniemellä RoKi vei nimiinsä lukemin 2-1. Ensimmäinen erä oli tasainen ja pelitilanteet virtasivat päästä päähän. RoKi pääsi pyörittämään ylivoimaa kahteen otteeseen, mutta Kärpät selvitti jäähyt ja viimeisenä lukkona oli kärppävahti Johanna Oksman, jolle erässä kertyi 12 torjuntaa. Erän puolivälissä Isa Rahunen (0+1) syötti Kiia Nousiaisen (0+1) läpiajoon, mutta kiekko pomppi lavassa eikä Nousiainen saanut kunnon yritystä aikaiseksi. Erän lopussa Kärpät pääsi pyörittämään hyvin peliä hyökkäyspäässä ja Sari Wäänänen (1+0) hankki RoKille jäähyn. Kärpät pyöritti hyvin ylivoimaa, mutta maalinteon tukitoimet jäivät heikoiksi. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Isa Rahunen ottelussa Kärpät-Roki

Isa Rahusella ei pieni pelitauko ole näkynyt lainkaan otteissa – varmaan pelaamista Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä alkoi Kärppien ylivoimalla ja pyörityksestä huolimatta kiekko ei löytänyt tietä RoKin maaliin. Hetki ylivoiman jälkeen Oona Havana (1+0) punnersi läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi rystyltä kiekon maalin kattoon. Kärpät siirtyi 1-0 johtoon. Maali herätti selvästi kummankin joukkueen ja tempo kasvoi. Kärpät pyöritti peliä lähes koko erän ajan RoKin päädyssä. Kotijoukkue loi vaarallisia maalipaikkoja: kiekko kävi kaksi kertaa ylärimassa ja pyöri useaan otteeseen vapaana maalin edustalla. RoKi käytti aikalisän ajassa 37:28. Erässä ei nähty lisää maaleja ja erätauolle mentiin Kärppien johtaessa 1-0.

Oona Havana tekee maaliin

Oona Havana avasi Kärppien maalihanat läpiajosta Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärpät lähti viimeiseen erään täydellä höyryllä ja vierasjoukkue RoKi oli hätää kärsimässä. Kärpät pelasi rakentavasti ja vyörytti peliä RoKin päässä. Erän neljännellä minuutilla Wäänänen siirsi Kärpät 2-0 johtoon. Maalin jälkeen RoKi jäähyili ja nyt Kärppien ylivoimakuvio toimi hienosti. Suvi Käyhkö (1+2) siirsi kiekon maalin 3-0 takatolpalta Jonna Yli-Mäenpää (1+1) syötöstä. Vain 8 sekunttia myöhemmin Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+0) kasvatti suoran hyökkäyksen päätteeksi lukemat jo 4-0. RoKi joutui tässä vaiheessa herättelemään joukkuetta maalivahdin vaihdolla. Janita Haapasaaren tilalle maaliin luisteli Olivia Last. Kärppien ylivoima oli kolmannessa erässä myrkkyä RoKille ja loppulukemiksi 5-0 löi Yli-Mäenpää jälleen hienon kuvion päätteeksi. Kärppien viimeisenä lukkona voitolle oli tänään nollapelin torjunut Oksman 24 torjunnalla.

Suvi Käyhkö hyökkää

Kapteeni Suvi Käyhkö oli tänään mukana Kärppien kolmessa maalissa 1+2 Kuva: Sirpa Pöyhönen

Ottelun maalikooste

Sari Wäänäsen haastattelu ottelun jälkeen

Seuraavat ottelut

Kärpillä on jatkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua. Ensi viikonloppuna Naisten Liigassa pidetään otteluiden osalta taukoa. Oulun Energia areenalle vieraaksi saapuu lauantaina 20.2. klo 12.30 Vaasan Sport ja sunnuntaina 21.2. klo 12.00 Team Kuortane. Viikonlopun jälkeen ratkeaa, ketkä kaksi joukkuetta Kärpistä, RoKista ja Team Kuortaneesta pelaa keväällä vielä playoffs-otteluja ja mikä joukkue joutuu karsintaan. Ottelut pelataan ilman yleisöä ja on katsottavissa suorana Ruutu-palvelusta.