19.09.2021

Makea voitto Ilveksestä kotiavauksessa

Kärpät avasi kotiottelut tänään Raksilan harjoitushallissa Ilvestä vastaan. Vaikka ottelu jouduttiin pelaamaan poikkeuksellisesti harjoitushallissa, niin yleisöä tuli mukavasti paikalle. Ensimmäisessä erässä nähtiin vauhdikasta kiekkoa. Kumpikin joukkue oli saanut heti pelin alusta luistimet mukavasti liikkeelle. Kärpät avasi maalihanat ajassa 2:22, kun Sari Wäänänen iski riparikiekon 1-0 Anni Keisalan selän taakse. Vain reilu minuutti myöhemmin Ilves iski jo tasoituksen 1-1. Erätauolle mentiin tasalukemissa.

Kärppien naiset tuulettaa maalia Ilvestä vastaan.

Kuva: Sari Wäänänen iski Kärppien ensimmäisen maalin Reetta Lindholmin syötöstä.

Toisen erän alussa Kärpät taisteli alivoiman ja Kärppien maalilla tänään torjunut Johanna Oksman torjui varmasti Ilveksen yritykset. Kärppien ketju Tilli Keränen-Oona Havana-Anna-Kaisa Antti-Roiko sai jatkuvasti painetta luotua Ilves päätyyn. Yritykset tuotti tulosta ja Keränen siirsi Kärpät 2-1 johtoon kieputtelemalla koko Ilveksen puolustuksen. Kärpät pääsi vielä erässä koittamaan kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta maaleja ei nähty.

Oulun Kärppien hyökkääjä Tilli Keränen

Kuva: Tilli Keränen vastasi ottelun voittomaalista 2-1.

Kolmannessa erässä nähtiin edelleen vahvaa pelaamista kummaltakin joukkueelta. Kärpät jatkoi kovan paineen antamista Ilveksen puolustajille, mikä toimi läpi ottelu.

Saatiin tänään ottelussa annettua hyvällä liikkeellä painetta Ilveksen päähän, jonka seurauksena saatiin riistettyä kiekkoja ja luotua maalintekotilanteita. Kummassakin päässä maalivahtipeli oli erittäin hyvää. Puolustuspelin kautta on nyt kaksi peliä voitettu.

summasi Kärppien valmennus ottelua. Ottelu meni jännäksi, kun Kärpät sai vielä kahden minuutin rangaistuksen ajassa 56:52. Ilves sai pyörityksen Kärppien päähän, mutta kotijoukkue kesti paineen. Ilves koitti vielä vimmatusti tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta Kärpät kesti ja makeat kolme pistettä jäi kotiin lukemin 2-1. Kärppien maalilla torjuneella Oksmannilla oli ottelussa yhteensä 29 torjuntaa.

Kärppien naisten joukkue tulettaa voittoa

Kuva: Kolme pistettä ja lopputuuletukset. Kaikki kuvat Sirpa Pöyhönen.

Seuraavat ottelut

Kärpät matkustaa lauantaina 25.9. RoKin vieraaksi Rovaniemelle. Lauantaina 2.10. klo 12.00 Kärpät palaa kotikaukaloon Oulun Energia areenalle, kun vastaan luistelee vieraita Turusta, TPS. Ottelua ennen järjestetään Raksilan harjoitushallissa tytöille jääkiekon kokeilujää klo 11.00-11.50. Kaikki tytöt ovat tervetulleita tutustumaan lajiin. Jäälle tarvitsee mukaan luistimet ja kypärän sekä mailan pelaamista varten. Sunnuntaina 3.10. klo 12.00 Kärpät saa vieraaksi Helsingin IFK.