27.03.2022

Kärpät –Kuortane 4–3

Ennen ottelua Raksilassa muistettiin tasan 10 vuotta sitten Kärppien ensimmäisen naisten mestaruuden voittanutta joukkuetta. Ohjelmassa oli myös palkintojenjakoa, kun Oona Havana sai Jääkiekkoliiton N18-opiskelijapalkinnon ja Suvi Käyhkölle luovutettiin Oulun Korun ja Kalevala Korun Sisu-pelaajapalkinto. Tyttöjoukkue Kärpät Saijat sai myös jättishekin, kun naisten liigajoukkue lahjoitti Maalipooli-kampanjalla kerätystä 2040 euron potista puolet Saijoille.

Juhlallisuuksien jälkeen käytiin pääasiaan eli pudotuspelikiekkoon.

Jo puolentoista minuutin pelin jälkeen kotijoukkueelle avautui ensimmäinen maalipaikka läpiajosta. Erä oli Kärppien hallintaa, mutta Kuortane tuikkasi avausmaalin kun laukaus suoraan hyökkäyksestä livahti kärppämaalin yläkulmaan. Kärppien toinen ylivoima tuotti välitöntä tulosta, kun heti aloitusvoiton jälkeen Anna-Kaisa Antti-Roiko ohjasi Reetta Lindholmin viivavedon sisään ja peli oli tasan 1–1.

Kärpät jatkoi Kuortaneen painostamista alivoimallakin, mutta maaleja ei tullut. Kuortane sen sijaan hyödynsi ylivoimansa toisen erän puolivälin jälkeen, syöttö maalin takaa maalin eteen ja Kuortane oli jälleen johdossa.

Kärpillä oli vielä toisessa erässä hyviä maalintekopaikkoja, esimerkiksi kolmella yhtä vastaan hyökkäys, mutta toiselle erätauolle poistuttiin Kuortaneen johdossa 1–2.

Kolmannessa erässä Kuortane painoi päälle, mutta Kärpät kesti vyörytyksen. Erän lähestyessä jo puoliväliä Havana painoi laidasta läpiajoon ja jälkitilanteesta kiekko saatiin maalin eteen Tilli Keräselle joka tuikkasi Kärpät tasoihin 2–2.

Kärpät joutui alivoimalle keskiympyräkolarista jossa pelaajien luistelulinjat leikkasivat niin että tuomari näki tilanteessa kampituksen. Kärpät hyökkäsi ahneesti alivoimalla, joka kostautui kahdella yhtä vastaan hyökkäyksenä kärppäpäätyyn ja Kuortane siirtyi jälleen johtoon maalein 2–3.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Kärpät punnersi kuitenkin jälleen tasoituksen. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen heti veto ja taululla numerot 3–3. Maalintekijä jälleen Antti-Roiko, syöttöpisteet Aino Kaijankoskelle ja Käyhkölle.

Peliajan käydessä vähiin Kärpät pääsi jälleen kokeilemaan viivalaukausta. Kapteeni Käyhkö ohjasi Ada Ukkolan vedon ohi Kuortaneen maalivahdin, toinen syöttöpiste Antti-Roikolle. Kärpät oli näin ensimmäistä kertaa johdossa numeroin 4–3.

Pelikellossa ollessa nyt enää tasan minuutti jäljellä, Kuortane otti aikalisän. Vieraat saivatkin vyörytyksen päälle ja myllyttivät kuudella ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt kumpaankaan päähän. Lähimmäksi pääsi Kärpät pitkällä heitolla juuri loppusummerin soidessa, mutta kiekko kimposi Kuortaneen maalin sivuraudasta.

Torjuntoja kertyi Kärppien maalilla Kati Asikaiselle yhteensä 17, kun Kuortaneen maalilla kollega sai huhkia 37 pelastusta.

Seuraava ottelu

Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina 27.3. klo 15:00 Kuortaneella, ja kolmas ottelu pelataan Oulussa torstaina 31.3. Kellonaika selviää lähempänä.