09.04.2022

Kärpät–HIFK 4–6

HIFK vei nimiinsä ensimmäisen välieräkohtaamisen Helsingissä keskiviikkona. Vieraat saivat salama-alun toiseen kohtaamiseen Raksilassa lauantaina kun heti ensimmäinen laukaus upposi kärppämaaliin vain minuutin pelin jälkeen.

Helsinkiläiset olivat selvästi reippaammalla jalalla liikkeellä ottelun avauserässä. Erän puolivälissä HIFK meni jo 2–0 johtoon lyötyään ylivoimalla irtokiekon sisään kärppävahti Kati Asikaisen jaloista.

HIFK:lla oli mahdollisuus lisätä johtoaan rangaistuslaukauksella, kun irtokiekosta väännettiin pitkään sekavassa kasassa kärppämaalin edessä ja tuomari näki tilanteessa kenttäpelaajan sulkevan kiekon käteensä. Asikainen veti kuitenkin pitemmän korren patjatorjunnalla.

Kärpät pääsi avauserän loppua kohti pelin juoneen mukaan ja kavensi tilanteeksi 1–2 viimeisellä minuutilla Tilli Keräsen (1+1) laukauksella. Syöttöpisteet Jonna Yli-Mäenpäälle (0+1) ja Monica Sarkkinen Matalle (0+1).

Toisessa erässä HIFK takoi peräperää kolme maalia ja taululla seisoi jo 1–5. Jälleen erän viimeisellä minuutilla Kärpät kavensi, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+0) pääsi pystysyötöstä läpiajoon ja pelasi tilanteensa loppuun tälläämällä rebound-kiekon pienestä kulmasta ohi HIFK:n moken. Oivaltavasta syötöstä tehopiste Reetta Lindholmille (0+1).

Kolmas erä alkoi rytinällä, HIFK ryntäsi suoraan aloituksesta hyökkäykseen ja tinttasi numeroiksi 2–6 kun erä oli vanhentunut 9 sekuntia. Kärpät taisteli kuitenkin sinnikkäästi ja sai kavennusmaalin hyökkäyksen toisesta aallosta, maalin takaa syöttö Jasmine Ylitalolle (1+0) maalin eteen ja kiekko pömpeliin. Esityöt maaliin Emma Ekoluoma (0+1) ja Sari Wäänänen (0+1).

Kati Asikaisella riitti töitä Kärppien maalinsuulla.

HIFK sai vuorostaan jäähyn kiekon sulkemisesta käteen, kun Kärppien purkukiekon kädellä alas ottamisessa kiekko oli tuomarin mielestä liian kauan hanskassa. Kärppien ylivoima tuotti lisäosuman Eveliina Huttulan (1+0) rystypuolen vanhanaikaisella ja tulostaululla komeili 4–6. Syöttöpiste Keräselle.

Peliajan käydessä vähiin Kärpät joutui alivoimalle, mutta vielä tarjoutui oljenkorsi HIFK:n saadessa myös jäähyn. Kärpät käytti aikalisän ja yritti ilman maalivahtia viidellä neljää vastaan viimeiset 32 sekuntia, mutta maaleja ei syntynyt ja näin toinenkin välieräottelu HIFK:lle loppunumeroin 4–6.

Torjuntoja kertyi ottelussa Kärppien Kati Asikaiselle 38 ja HIFK:n maalivahdille 23.

Seuraava ottelu

Välieräsarja jatkuu Helsingissä heti huomenna 10.4. klo 15:00, jolloin finaalipaikka on katkolla HIFK:lle. Mikäli Kärpät voittaa, pelataan 4. ottelu Raksilassa keskiviikkona 13.4. klo 18:30.

Ensimmäinen finaali ja pronssiottelu pelataan sunnuntaina 17.4. runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotihallissa.