02.11.2022

Kärpät suurinumeroiseen voittoon RoKista

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Kärpät sai avainpelaajiaan takaisin kokoonpanoonsa, ja pääsi pelaamaan viimeisenä Naisten Liigan sarjataulukossa majailevaa Rovaniemen Kiekkoa vastaan neljän kentällisen voimin. Arki-illan kamppailu Raksilassa olikin Kärppien maali-iloittelua loppulukemin 10–2.

Kärppien parhaina pistenaisina häärivät sentterit Kati Seppänen ja Oona Havana, jotka molemmat saalistivat kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. Emma Ekoluoma keräsi neljä syöttöpistettä.

Kärpät aloitti ottelun hyvin. Kaksi ensimmäistä vaihtoa pelattiin RoKin päädyssä, ja jo ajassa 1.49 nähtiin Kärppien avausmaali. Seppänen ja Veera Pitkänen (0+2) pelasivat kiekon puolustaja Eevi Siermalalle, jonka viivalaukaus painui Olivia Lastin selän taakse.

RoKi tasoitti 1–1:een viidentoista pelatun minuutin kohdalla. Kärpät kuitenkin teki erän viimeisellä minuutilla kaksi maalia. Ensin Seppänen laukoi Ekoluoman syötöstä kiekon maalin takakulmaan. Neljä sekuntia ennen erän päättymistä Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+1) ohjasi Pitkäsen viivalaukauksen maaliin.

Anna-Kaisa Antti-Roikon maalia juhlimassa myös Tilli Keränen, Aino Kaijankoski, Veera Pitkänen ja Oona Havana. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Toisessa erässä Kärpät ei antanut rovaniemeläisille enää mahdollisuutta tulla mukaan taisteluun pisteistä, ja latoi neljä maalia. Seppänen luisteli vahvasti maalille ja laittoi oman laukauksensa paluukiekon maaliin. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Ekoluoma ja Eerika Hautala (0+2). Seuraavassa maalissa Jasmine Ylitalo (2+0) teki komealla harhautuksellaan itselleen aikaa ja tilaa laukoa.

Kati Seppäsen 4–1-maali. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien kuudes maali tuli ylivoimalla. Aino Kaijankoski (0+3) ja Havana syöttivät viivaan Tilli Keräselle (1+1), joka lämäsi kovaa suoraan syötöstä. Vielä erän loppupuolella Havana iski Antti-Roikon laukauksen paluukiekon maaliin. RoKi vaihtoi maalin jälkeen maalivahdiksi Janika Järvikarin. Erätauolle lähdettiin lukemissa 7–1.

Ylitalo teki illan toisen maalinsa ajassa 44.29. Vain hieman yli minuuttia myöhemmin nähtiin Kärppien seuraava maali. Keränen kiersi vastustajia päästen hyvään vetopaikkaan, ja ketjukaveri Havana löi Keräsen laukauksen paluukiekon maaliin.

Rovaniemeläisille pientä lohtua toi kavennusmaali noin kaksi minuuttia ennen erän loppua. Kärpät onnistui kuitenkin saamaan tasakympin maaleja täyteen. Kristiina Meriläisen maali Karolína Skořepován ja Emmi Puusaaren syötöistä tuli vain 12 sekuntia ennen ottelun loppusummeria.

Karolína Skořepová ja Kristiina Meriläinen juhlivat Kärppien kymmenettä maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Myös maalivahtien torjunnat kertovat, missä päädyssä peliä pelattiin. RoKin maalivahtikaksikko huhki yhteensä 44 torjuntaa, kun taas Kärppien maalilla Kati Asikainen pääsi paljon helpommalla torjuen 12 kertaa.

Kärppäkapteeni Aino Kaijankoski teki tänään paluun kaukaloon. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien parhaana pelaajana palkittu Seppänen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. – Kun saadaan onnistumisia, niin peliin tulee rentoutta. Tänään ei kyllä tarvinnut hirveästi puolustaakaan, mutta liikuttiin hyvin hyökkäysalueella ja saatiin niin paljon maalipaikkoja.

Seppäsen ketju, jossa laidoilla hyökkäsivät Ekoluoma ja Ylitalo, oli osallisena viidessä Kärppien maaleista ja pyöritti peliä mallikkaasti hyökkäysalueella. – Jassu (Ylitalo) on tullut ketjuun takas, niin on pelattu nyt paremmin. Tänään tosin koko joukkueena lauottiin enemmän maalia kohti eikä yli, kuten joskus aiemmin.

– Haluan vielä kiittää Veeraa (Pitkänen), joka on ollut viime peleissä todella hyvä. Kun hänelle syöttää viivaan, niin sieltä kyllä saa kiekon aina hyvin takaisinkin, antoi Seppänen erityiskiitokset joukkuekaverilleen.

Kati Seppänen, Jasmine Ylitalo, Emma Ekoluoma, Veera Pitkänen ja Eerika Hautala. Kuva Sirpa Pöyhönen.