26.02.2022

Kärpät – K-Espoo 1–2

Pitkän olympiatauon jälkeen Naisten Liiga jatkui lauantaina kotiottelulla K-Espoota vastaan. Ennen ottelua kukitettiin Naisleijonissa olympiapronssin voittaneet K-Espoon pelaajat Elisa Holopainen ja Ella Viitasuo sekä viime viikonloppuna alle 20-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden voittanut Kärppien joukkue. Tyttöjen mestaruus oli Kärppien seurahistorian ensimmäinen.

Kärpät oli joutunut haalimaan kokoonpanoonsa runsaasti vahvistuksia Akatemiasta sairastumisten ja loukkaantumisten takia. Tulokkaat haastoivat tällä kaudella kaikki ottelunsa voittaneen K-Espoon rohkeasti, ja ottelu eteni varsin tasavahvoissa merkeissä. Jäähyjä ei juuri otettu eikä annettu. Pitkä ottelutauko oli tainnut vähän tylsyttää vierasjoukkueenkin terää.

Kuuden minuutin pelin jälkeen Kärpät pääsi ylivoimalle ja sai myllyn pyörimään. K-Espoon purkukiekon noutaminen omasta päädystä oli kuitenkin vaikeaa espoolaisten karvatessa aggressiivisesti ja tuloksena oli kärppäjäähy. Avauserän loppupuolella kotijoukkue joutui varsinaiseen koetukseen, kun heti alivoiman aluksi purkukiekko oman maalin takaa menikin suoraan pleksin yli ja Kärpät joutui pelaamaan 1:54 kolmella viittä vastaan. Alivoimakolmikko selvitti tilanteen takaiskuitta, ja seuraavaksi myllytettiinkin hyökkäyspäädyssä. Avauserä päättyi kuitenkin maalittomana.

Kärppien seurahistorian ensimmäisen tyttöjen Suomen mestaruuden voittanut joukkue kukitettiin ennen ottelua.

Toisessa erässä K-Espoo sai maalihanat auki keskisektorin siniviivalaukauksella. Kärpät ei tästä lannistunut, vaan kolme ja puoli minuuttia myöhemmin kapteeni Suvi Käyhkö sulloi irtokiekon maalinkulmalta nuottaan tasoittaen tilanteeksi 1–1. Syöttöpisteet osumasta Eveliina Huttulalle ja Veera Pitkäselle.

Vieraat olivat lähellä mennä taas johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin, kun tulinen kuti kilahti tolppaan. Pian tämän jälkeen espoolaiset olivat helisemässä omassa päädyssään, kun kärppähyökkääjä kaadettiin maalin edessä melkeinpä rangaistuslaukauksen arvoisesti. Espoolaiset selvisivät kuitenkin kaksiminuuttisella ja onnistuivat selvittämään alivoiman. Kärppien ylivoima tuotti yhden maalipaikan, mutta syöttö keskelle maalin eteen ei aivan osunut lapaan. Toiselle erätauolle poistuttiin näin tilanteessa 1–1.

Kolmannen erän alkuminuuteilla K-Espoo pääsi hyökkäämään kolmella kahta vastaan. Kiekko pelattiin takatolpalle vapaalle pelaajalle, jolla oli avopaikka tuikata taululle numerot 1-2.

Kärpät taisteli edelleen, mutta ylhäältä karvaaminen päättyi koukkausjäähyyn 46 minuutin kohdalla. Alivoimasta selvittiin, mutta K-Espoo myllytti jäähyn jälkeenkin pitkään kärppäviisikon joutuessa siilipuolustukseen oman maalin eteen. Kärpät pääsi vuorostaan ylivoimalle kun kärppäpelaaja kipattiin ympäri hyökkäyspäädyssä, mutta ylivoima ei tuottanut osumaa. Takaisku oli lähellä espoolaisten karatessa kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Suvi Käyhkö oli hyvin sijoittuneena ja sai katkaistua syötön.

Peliajan huvetessa espoolaiset pääsivät kokeilemaan lisämaalia kolmellakin yhtä vastaan, mutta kärppävahti Kati Asikainen veti pitemmän korren. Kärpät otti tilanteen jälkeen aikalisän. Aloitusvoiton jälkeen Asikainen luisteli pois maaliltaan, mutta 56 sekuntia kuudella pelaajalla ei riittänyt tasoitusmaalin iskemiseen. Sarjapisteet näin K-Espoolle maalein 1–2.

Ottelun parhaana pelaajana Kärpistä palkittiin teräviä ja tarkkoja torjuntoja esittänyt Kati Asikainen, jolle kertyi 47 torjuntaa. K-Espoon maalilla Minja Drufvalle merkittiin vain 14 torjuntaa, mutta ottelu oli huomattavasti tasaväkisempi kuin numeroista voisi olettaa.

Seuraava ottelu

Kärppien seuraava kotiottelu on heti huomenna 27.2. klo 16:00 Ilvestä vastaan. Ottelu pelataan Oulun Energia Areenalla.