17.04.2022

Pääsiäissunnuntain pronssiotteluun runkosarjan kolmas Kärpät sai vierakseen runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen TPS:n.

Ottelu alkoi turkulaiskomennossa. Vieraat menivät avauserän puolivälin jälkeen johtoon 1–0 ja toisen erän alkuminuuteilla TPS iski jo 2–0.

Kärpät oli kuitenkin päättänyt taistella ja Eveliina Huttula (1+1) vapautti kotijoukkueen kavennuksella 1–2. Syöttöpisteet Suvi Käyhkölle (0+2) ja Reetta Lindholmille (0+1).

Tämän jälkeen Kärpät teki ottelusta itselleen vaikean ottamalla peräperää jäähyt väärästä vaihdosta ja 34 sekuntia ennen jäähyn loppua 2+10 selästä taklaamisesta. TPS:n ylivoima ei saanut myllytettyä viidellä kolmea vastaan enää enempää maaleja.

Kolmannessa erässä Tilli Keränen (1+0) toi Kärpät tasoihin 2–2 Huttulan tarjoilusta.

Tasatilanteessa mitalien kohtaloa ratkottiin jatkoerässä. Koko ottelun kiihkeästi mukana ollut yleisö jatkoi Kärppien kannustamista myös alivoimalla Kärppien saatua jäähyn keskialueen kampista, kun kiekkoa tavoitellut maila jäi TPS:n pelaajan jalkoihin.

Kärkäs karvaus alivoimalla palkittiin, kun Käyhkö katkaisi syötön keskialueella ja Kärpät pääsi hyökkäämään kahdella kahta vastaan. Poikkisyöttö löysi Anna-Kaisa Antti-Roikon (1+0) lapaan ja laukaus ohi TPS:n maalivahdin. Pronssimitalit Kärpille maalein 3–2.

Verkko heiluu! Anna-Kaisa Antti-Roiko lämää Kärpät voittoon jatkoerässä alivoimalla.

Kärppien maalilla Kati Asikaiselle kirjattiin 38 torjuntaa ja TPS:n maalivahdille 21.

Pelit jatkuvat syksyllä uuden kauden merkeissä. Kiitos kannattajille kuluneesta kaudesta ja tervetuloa otteluihin jälleen syksyllä!