20.11.2022

Kärpät taisteli sarjakärkeä vastaan Raksilassa

Kärpät pelasi tänään kauden parhaan pelinsä kotiottelussa Kalevan Palloa vastaan. Kotijoukkue taisteli tasapäisesti tappiotta sarjakärjessä majailevan kuopiolaisryhmän kanssa. KalPan voittomaali tehtiin lukemin 3–5 päättyneessä ottelussa vasta viisi minuuttia ennen ottelun loppua.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari kertoi joukkueensa pelin menevän oikeaan suuntaan. – Hyvänä päivänä voimme haastaa kenet tahansa. Iso kiitos joukkueelle, että tappioista huolimatta taistelemme!

Kärpät sai otteluun salama-alun, kun Oona Havana laukoi Monica Sarkkinen Matan syötöstä kotijoukkueen johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa ajassa 00.31. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut kärppälauma pelasi koko ensimmäisen erän hienosti liikuttaen kiekkoa ja luoden hyviä tilanteita Jenna Juutilaisen vartoimalle maalille.

Anna-Kaisa Antti-Roiko (vas.), Monica Sarkkinen Mata ja Oona Havana juhlivat maalia. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kuopiolaiset aloittivat toisen erän hyvin, mutta kärppävahti Kati Asikainen selvitti maalipaikat varmasti. Seuraavan maalin tekikin kotijoukkue. Kakkosketjun pyöritys hyökkäyspäässä tuotti tulosta erän puolivälin jälkeen, kun Jasmine Ylitalo iski Kati Seppäsen laukauksen paluukiekon verkkoon.

Jasmine Ylitalo KalPa-maalilla. Etualalla Veera Pitkänen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärpät oli hetkeä myöhemmin lähellä mennä jo kolmen maalin johtoon, kun Sarkkinen Mata, Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko järjestelivät ryysiksen KalPa-maalille. KalPan vastahyökkäys tilanteesta tuotti kuitenkin kavennusmaalin, maalintekijänä Johanna Juutilainen. Reilun minuutin kuluttua Jenna Kaila teki KalPan toisen maalin, ja toiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 2–2.

Havana laukoi Kärpät johtoon, kun ottelun kolmatta erää oli pelattu vain 58 sekuntia. Maalin syöttivät Antti-Roiko ja Aino Kaijankoski. Juutilainen toi KalPan jälleen tasoihin ottelun toisella maalillaan erän neljännellä minuutilla. Asikainen torjui tilanteessa ensin Elisa Holopaisen laukauksen, jonka jälkeen Juutilaisella oli helppo työ laittaa toiselta maalinkulmalta kiekko puolityhjään maaliin.

KalPan voittomaali syntyi ajassa 55.00, kun pistepörssin kakkosena oleva Holopainen riisti kiekon kärppäalueella ja pääsi yksin Asikaista vastaan. Reilu minuutti myöhemmin kuopiolaiset ottivat jäähyn. Kärppäjoukkue punoi juoniaan aikalisällä ja otti myös maalivahdin pois.

Ajassa 57.10 maalintekijä Juutilainen passitettiin myös jäähylle ja Kärpät pääsi pelaamaan kuudella kolmea vastaan. Kärpät sai aikaan monta hyvää maalintekoyritystä. Lähimmäksi tasoitusmaalia pääsi Kaijankoski, jonka veto osui maalin sivurautoihin yleisön kohahdellessa jännityksestä.

Aino Kaijankoski. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ylitalon mielestä koko kärppäjoukkue taisteli tänään hienosti. – Vastustaja rokotti meidän pienistä virheistämme eli huolellisuutta tarvitaan vähän lisää. Selkeästi kuitenkin viisikkopelissä palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Kati (Asikainen) pelasi hyvän pelin ja pystyi pitämään meitä pelissä mukana.

Puolustaja Kristiina Meriläinen ja maalivahti Kati Asikainen torjuntatöissä. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Asikainen keräsikin tänään 40 torjuntaa, kun taas Juutilainen toisessa päädyssä selvisi 23 torjunnalla. Holopainen nakutteli tänään pisteet 2+3 ja valittiin ansaitusti vierasjoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kärpistä valinnan sai kaksi maalia iskenyt Havana, joka on 17 maalillaan tällä hetkellä liigan viidenneksi paras maalintekijä.

Oona Havana laukoo. Tilanteessa mukana myös Anna-Kaisa Antti-Roiko. Kuva Sirpa Pöyhönen.
Monica Sarkkinen Mata uurasti tänään ykkösketjun laiturina. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraavat pelit

Ensi viikonloppuna Kärpät matkaa pääkaupunkiseudulle. Lauantaina 26.11. kello 16.15 alkavassa ottelussa pelataan Kiekko-Espoota varten Tapiolassa. Sunnuntaina 27.11. kello 15 Kärpät pelaa HIFK:n vieraana Pirkkolassa. Otteluita voi seurata Leijonat.tv-palvelusta.