31.03.2022

Kärpät–Kuortane 6–1

Kärpät tuli kolmanteen puolivälieräotteluun päättäväisenä katkaisemaan ottelusarjaa. Pakkovoiton tarvinnut Kuortane koetti painaa ärhäkästi Kärppien päätyyn kiekon perään, mutta kotijoukkue rokotti hyökkäyspään kiekonriistosta 1–0 jo kolmen minuutin kohdalla. Anna-Kaisa Antti-Roikon (2+1) illan ensimmäisestä osumasta syöttöpisteet Reetta Lindholmille (0+1) ja Jonna Yli-Mäenpäälle (1+4).

Kuortane pääsi avauserässä kahteen otteeseen ylivoimalle. Kärpät haastoi tiukasti alivoimalla eivätkä vieraat saaneet juuri ylivoimapyöritystä pystyyn. Kärppämaalilla Kati Asikaisen riitti napsia helppoja koppeja.

Toisessa erässä Kärpät pisti turbovaihteen päälle. Alle kolmen minuutin Antti-Roikon lämäri liruu Kuortaneen maaliin. Syöttöpisteet Aino Kaijankoskelle (0+2) ja Yli-Mäenpäälle. Vain reilua minuuttia myöhemmin Sofia Harju (1+0) teki ensimmäisen Naisten Liigan maalinsa pujottelemalla kiekon kanssa keskeltä Kuortaneen pelaajien välistä, laukaus nuottaan ja kiekko talteen. Syöttöpiste Kati Seppäselle (0+1).

Kärpät joutui jälleen vajaalle hyökkäysalueen kulmauksen takakarvauksessa tapahtuneesta Kuortaneen pelaajan kaatumisesta. Kuortaneen ylivoima tuotti vain vaarattomia vetoja kohti Asikaista.

Kuortaneen joutuessa vuorostaan alivoimalle Kärpät pyöritti ylivoimamyllyä terhakkaasti, mutta ilman lisäosumia.

Oona Havana (2+0) irtautui Kuortaneen puolustajasta varsinaisella balettiharhautuksella ja pisti kiekon maaliin saaden ansaitut aplodit yleisöltä. Syöttötehot maalista Yli-Mäenpäälle ja Kaijankoskelle. Toiselle erätauolle poistuttiin tilanteessa 4–0.

Kolmannessa erässä Kärpät kilautti maalikehikkoa ja tilanne tarkastettiin videolta, mutta kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. Kotijoukkue jatkoi vyörytystä ja hyökkäyksestä jääneen irtokiekon survoi maalin edestä Havana sisään. Syöttöpisteet Eveliina Huttulalle (0+1) ja Yli-Mäenpäälle.

Kuortane tavoitteli pystysyötöllä läpiajoa keskeltä, Asikainen tuli maaliltaan vastaan ja pelasi kiekon syrjemmälle. Se ei kuitenkaan auttanut pitkäksi aikaa, kun samantien Kärpille tuli jäähy väärästä vaihdosta ja Kuortane sai lopultakin palkinnon viivalaukauksen painuessa kärppäverkkoon. Vielä viimeisellä minuutilla Yli-Mäenpää takoi loppulukemiksi 6–1 reboundista vieraitten maalivahdin tultua kauas vastaan. Syöttöpisteet Suvi Käyhkölle (0+1) ja Antti-Roikolle.

Torjuntoja kertyi Kärppien Kati Asikaiselle 25 ja Kuortaneen maalivahdille 43.

Seuraava ottelu

Kärppien välierävastus selviää tulevana viikonloppuna. Välierät alkavat keskiviikkona 6.4. joko kotona tai vieraissa, toinen ottelu pelataan lauantaina 9.4.