12.03.2022

Kärpät–TPS 6–3

Sairastapauksista toipuva Kärpät sai vieraakseen Raksilaan siipirikkoisen TPS:n. Oululaiset Turussa numeroin 2–1 edellisessä kohtaamisessa peitonnut TPS oli reissussa vain 11 kenttäpelaajan turvin. Sitä ei tosin kaukalossa huomannut jos ei vilkaissut vaihtopenkille. TPS painoi ärhäkkäästi päälle läpi ottelun ja pyöritti kiekkoa kärppäpäädyssä paljon.

Avauserää tahkottiin melkein puoliväliin asti, kunnes ensimmäinen pelikatko oli Kärppien avausmaali ajassa 9:37 kapteeni Suvi Käyhkön yllättäessä TPS-vahdin. Syöttöpiste osumasta Aino Kaijankoskelle.

Vieraat kuittasivat 1–1-tasoituksen vain 29 sekuntia myöhemmin syötöstä maalin takaa keskelle maalin eteen.

Erässä nähtiin vain yksi jäähy kärppäpelaajan kaaduttua keskialueella TPS-mailaan. Ylivoiman vaarallisin tilanne nähtiin kuitenkin Kärppien maalilla, kun Kati Asikainen kaatui maalin takana purkukiekkoa pelatessaan. Turkulaissyöttö tyhjän maalin eteen vapaalle pelaajalle ei kuitenkaan onnistunut ja tauolle poistuttiin tasalukemissa 1–1.

Toisessa erässä Kärpät sai pyöritystä TPS-päätyyn, mutta joutui korkeasta mailasta alivoimalle. TPS:lle sattui kesken ylivoimapelin keskialueen hupsis ja irtokiekkoon TPS:n alueelle pääsi ensimmäisenä kaksikin kärppäpelaajaa. Vastaan tullut maalivahti ei saanut pelattua kiekkoa riittävän kauas, vaan Monica Sarkkinen Mata pääsi lyömään kiekon nuottaan ja meni varmemmaksi vakuudeksi itsekin perässä. Maalia tarkasteltiin videolta ja todettiin sääntöjen mukaan tapahtuneeksi, Kärpät johtoon 2–1 alivoimalla. Tästä maalista Suvi Käyhkölle syöttöpiste.

Vain pari minuuttia myöhemmin Kärpät koetteli TPS:n selkärankaa tuikkaamalla tilanteeksi 3–1. Suorasta hyökkäyksestä syöttö takatolpalle ja Reetta Lindholm oli oikeassa paikassa lapa jäässä, pikkumusta pömpeliin. Syöttöpisteet Suvi Käyhkölle ja Anna-Kaisa Antti-Roikolle.

Peli pyöri Kärppien hallinnassa kunnes oman maalin takaa vihellettiin kamppijäähy. TPS:n mylly jauhoi ja hieroi kärppämaalin takanakin, kunnes maalinedushässäkästä kiekko meni sisään ja TPS kavensi numeroiksi 3–2. Vieraat koettivat tasoitusmaaliakin, mutta kärppäpuolustus kesti paineen ja erän lopulla Kärpät vuorostaan pääsi pyörittämään TPS:n päätyyn.

Päätöserään TPS tuli sisuuntuneena, mutta palkinnon kuittasi Kärpät kun TPS:n avaussyöttö omasta päädystä menikin täysin vapaalle Tilli Keräselle, jonka tarvitsi vain kääntyä ympäri ja käydä sijoittamassa kiekko varmasti ohi TPS:n maalivahdin. Tämä 4–2-osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Maalin jälkeen näytti hetken siltä, että TPS on köysissä, mutta vieraat kokosivat vielä rivinsä ja painoivat hyökkäyspäätyyn vimmalla. Kärppäkarvaus joutui ottamaan koukkaamisjäähyn omalla siniviivalla ja vieraat ylivoimalle. TPS:n kuviopelaaminen tuottikin jälleen kavennusmaalin hyvin pienestä tilasta maalin takaa maalin eteen survoutuen.

Ajassa 54:28 Kärpät meni jo 5–3 johtoon, kun viivaveto upposi TPS:n verkkoon. Maalista kunnia Kristiina Meriläiselle ja syöttötehot Aino Kaijankoskelle ja Suvi Käyhkölle.

Ei vierasjoukkue tähänkään luovuttanut, olihan pelikellossa vielä viisi ja puoli minuuttia. TPS otti aikalisän heti maalin jälkeen, ja päästyään keskialoituksen jälkeen hyökkäyspäätyyn maalivahti pois. Naisleijonien harrastama taktiikka kuitenkin kostautui kun Anna-Kaisa Antti-Roiko pääsi riistämään kiekon omalla siniviivalla, kuljetti laitaa pitkin ylös ja sinetöi loppunumerot 6–3.

Voitollaan Kärpät varmisti vähintään neljännen sijan runkosarjassa eli puolivälierät alkavat Oulusta joko TPS:aa tai Kuortanetta vastaan.

Kärppien parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Kati Asikainen.

Seuraava ottelu

Kärppien seuraava ottelu pelataan heti huomenna sunnuntaina 13.3. klo 13 Raksilassa HIFK:ta vastaan.