21.02.2021

Kärpät kukisti Kuortaneen ja varmisti paikan pleijareihin

Tänään Kärppien ja Kuortaneen välisessä ottelussa oli isot panokset. Alemmassa jatkosarjassa kolmesta joukkueesta (Kärpät, Kuortane ja RoKi) kahdella on mahdollisuudet Naisten Liigan playoffs-otteluihin. Ennen tämän päivän ottelua Kärpät tarvitsi kolmen pisteen voiton Kuortaneesta pleijaripaikan varmistamiseen.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja heti erän alussa vierasjoukkue Kuortane kolisteli Kärppien tolppia. Kumpikin joukkue pääsi koittamaan erässä ylivoiman toimivuutta, mutta maaleja ei syntynyt. Erä oli hyvin tasainen ja peli virtasi päästä päähän. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Johanna Oksmanille kertyi erässä 6 ja Kuortaneen Aino Laitiselle 8 torjuntaa. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

Toisen erän alku mentiin jälleen tasaisissa merkeissä ja vierasjoukkue Kuortane avasi ottelun maalit ajassa 27:18 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Kärpät kuitenkin rankaisi heti seuraavassa vaihdossa, kun Tilli Keränen ohjasi Isa Rahusen viivakudin Kuortaneen maaliin. Kärpät pääsi erän puolivälissä ylivoimalle ja puolen minuutin pyöritykseen jälkeen kiekko oli jälleen Laitisen sälän takana. 2-1 ylivoimaosumasta vastasi Oona Havana. Maalien jälkeen Kärpät sai selvästi pelistä otteen ja kotijoukkue pyöritti peliä Kuortaneen päässä luoden hyviä maalintekopaikkoja. Erän loppupuolella Kuortane pääsi luomaan pari erittäin hyvää maalintekotilannetta yksilösuoritusten päätteeksi. Kärppävahti Oksman hoiti tilanteet mallikaasti.

Tuuletus Oona Havana ja Ida Karjalainen

Oona Havana ja Ida Karjalainen tuulettaa Kärppien 2-1 osumaa. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Kärpät aloitti kolmannen erän vahvasti, kun Eveliina Huttula riisti Kuortaneen puolustajalta kiekon hyökkäys siniviivan päällä ja karkasi läpiajoon. Tyylikkäiden harhautusten jälkeen Huttula siirsi Kärpät 3-1 johtoon. Kuortane sai ylivoiman ajassa 46:47 ja saman jäähyn aikana Kärpät otti myös toisen jäähyn. Pelissä ei kuitenkaan tullut katkoja, joten Kärpät selvitti ensimmäisen alivoiman. Tässä vaiheessa Kuortane otti aikalisän. Kärpät selvitti alivoiman tyylikkäästi, eikä Kuortane juuri saanut tilanteita aikaiseksi. Tuomareiden pilli oli herkässä kolmannessa erässä ja Kärpille vihellettiin erään jo kolmas jäähyn. Alivoima kuitenkin toimi tänään erittäin hyvin ja Kärpät selvitti alivoiman. Erän lopun Kärpät pelasi järkevästi ja taisteli. Kuortane yritti vielä tasoitusta pelaten ottelun kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta Kärpät oli tänään jäätävä hyvä. Viimeisenä lukkona oli Kärppien maalivahti Oksman, joka otti tärkeät torjunnat.

Eveliina Huttula tekee maalin

Eveliina Huttula viimeisteli hienon harhautuksen jälkeen Kärppien 3-1 osuman. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Ottelun maalikooste

Naisten Liigan puolivälierät

Naisten Liigan puolivälierät alkavat keskiviikkona 3.3. Kärppien vastustaja ei ole vielä selvillä, koska alemmassa sarjassa osa otteluista on vielä pelaamatta RoKin koronakaranteenin vuoksi. Myös ylemmässä jatkosarjassa joukkueet kärsivät karanteeneista. Puolivälierien alkamisesta ja tarkemmista tiedoista ilmoitamme lähempänä.