24.10.2021

Aino Kaijankoski ratkaisi Kärpille kaksi pistettä

Kärpät ja KalPa pelasi myöhäisessä ottelussa Niiralassa tasaisen kamppailun. Ensimmäisessä erässä maaleja ei nähty ja erä oli hyvin tasainen myös torjuntojen osalta, kun joukkueiden kumpikin maalivahti, Kärppien Kati Asikainen ja KalPan Tiina Ranne, torjui 8 laukausta. Toisessa erässä tilastoihin merkittiin vain yksi merkintä. Sari Wäänänen luisteli vahvasti KalPan puolustuksen läpi ja viimeisteli terävällä laukauksella Kärpät 0-1 johtoon.

Sari Wäänänen Oulun Kärpät Naiset 2020-2021

Sari Wäänänen siirsi Kärpät 0-1 johtoon toisessa erässä. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Kärppien 0-1 voitto oli jo lähellä, mutta peli kestää aina 60 minuuttia. KalPa otti Ranteen maalilta pois ja tasoitti ottelun 1-1 vain 83 sekuntia ennen pelin päättymistä. Kärpät kuitenkin kokosi rivit jatkoaikaan. Jatkoajan alussa Kärpät sekoili ja otti jäähyn “liian monta pelaaja kentällä”. Kärpät taisteli selvitti alivoiman. Puoli minuuttia ennen jatkoajan päättymistä Aino Kaijankoski punnersi maalille ja nosti hienosti rystyllä kiekon kattoon. Kärpille jatkoaikavoitto 1-2, kaksi pistettä ja bussi kohti Oulua. Kärppien kumpaankin maaliin syöttöpisteet nappasi Oona Havana ja maalilla torjuneelle Asikaiselle kertyi ottelussa yhteensä 27 torjuntaa.

Katso Aino Kaijankosken ratkaisumaalin. Klippi leikattu Leijonat TV:n lähetyksestä.

Seuraava ottelu

Ensi viikon lauantaina 30.10. klo 16:45 Oulun Energia areenalla nähdään pohjoisen derby, kun RoKi Rovaniemeltä saapuu Kärppien vieraaksi. Joukkueet kohtasivat kauden alussa Rovaniemellä ja tämän ottelun Kärpät vei lukemin 2-3.