30.10.2021

RoKi oli suupala tänään Kärpille

Lauantai-iltana Oulun Energia areenalla käytiin pohjoisen derby Kärppien ja RoKin välillä. Derbyn lopputulos ei jäänyt epäselväksi, koska kotijoukkue hallitsi otteita läpi ottelun. Ottelun alussa kukitettiin Kristiina Meriläinen, joka saavutti 300 pääsarjaottelun rajapyykin 23.10. pelatussa Ilves-Kärpät ottelussa. Kärpät aloitti maalinteon kuudennella minuutilla, kun Tilli Keränen (2+1) iski Kärpät 1-0 johtoon. Kärppien toisesta maalista vastasi hienon yksilösuorituksen päätteksi Emma Ekoluoma (1+1).

Emma Ekoluoma tekee maalin

Emma Ekoluoma siirsi Kärpät 2-0 johtoon. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Toisessa erässä Keränen jatkoi maalitehtailua siirtäessä Kärpät 3-0 johtoon 25. minuutilla. Kärpät pääsi tänään pelaamaan paljon ylivoimaa, koska vierasjoukkue RoKi jäähyili tänään 9 x 2 minuutin jäähyn verran. Ylivoima pyöri hyvin, mutta Kärppien ottelun ainut ylivoimamaali syntyi ajassa 26:03, kun Eveliina Huttula iski riparista jo Kärpät 4-0 johtoon.

Tilli Keränen Kärpät-Roki

Kolmannessa erässä Kärppien hyvä vire jatkui, eikä RoKilla ollut ottelussa mitään mahdollisuuksia. Keräsen ohella liekeissä tänään oli myös Oona Havana (1+1), joka viimeisteli Kärppien viidennen osuman. Tänään Keränen-Havana tutkapari toimi loistavasti ja loi jatkuvasti varallisia tilanteita RoKin päässä. Maalin jälkeen Havana pääsi myös haastamaan rangaistuslauksen muodossa RoKin maalivahti Janita Haapasaarta, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt tietä maaliin. Aino Kaijankoski viimeisteli loppulukemiksi 6-0. Kärppien maalilla tänään torjuneelle Kati Asikaiselle irtosi nollapeli 19 torjunnalla.

Seuraava ottelu

Kärppien seuraava ottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina 7.11. klo 12.00, jolloin Oulun Energia areenalle saapuu sarjajohtaja Kiekko-Espoo.