15.11.2020

Kärpät hoiteli RoKin puhtaalla pelillä kotikaukalossa

Kärpät tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja oli valmiina heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Kärpät aloitti maalinteon ajassa 4:55, kun Nelli Salomäki (1+2) iski Aino Kaijankosken (1+1) vedon reboundkiekon RoKin verkkoon. Erän puolivälissä poikien joukkueesta lainalla oleva Tilli Keränen (2+1) iski Kärpät 2-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli selvästi Kärppien hallinnassa ja maalipakkoja oli useampaankin maaliin. Erätauolle mentiin lukemissa 2-0.

Nelli Salomäki tuulettaa maalia RoKia vastaan

Nelli Salomäki avasi Kärppien maalihanat. Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toisen erän alkuun RoKi pääsi peliin mukaan ja loi muutamia maalipaikkoja, mutta Kärppien maalilla tänään torjunut Johanna Oksman oli huippuvireessä ja piti maalin puhtaana. Erän alun jälkeen Kärpät sai taas pelistä otteen. Ajassa 30:07 nähtiin joukkueen nuorten pelaajien loistavat taidonnäytteet, kun Anna-Kaisa Antti-Roiko (0+2) heitti loistavan lättysyötön Keräselle, joka siirsi kylmästi kiekon etuyläkulmaan. Taululla lukemat 3-0. Alle minuutti tästä maalista Kärpät siirtyi jo 4-0 johtoon Marianna Rajalan (2+0) maalinedusohjauksella. Maalien jälkeen vierasjoukkue joutui käyttämään aikalisän, mutta Kärpät piti erän loppuun vahvasti kiinni johtoasemasta.

Tilli Keränen luistelee maalin jälkeen tuuletukseen

Pojista lainalla ollut Tilli Keränen iski tänään kaksi maalia RoKin verkkoon. Kuva Sirpa Pöyhönen

Kolmannen erän alkuun Kärppien jäähyaitiossa oli ruuhkaa. Neljän ensimmäisen minuutin aikana Kärpät otti neljä kahden minuutin rangaistusta. Kärppien alkukauden alivoiman takkuilu on takana päin ja jäätävän hyvillä ratkaisuilla kotijoukkue selvitti RoKin ylivoiman. Kärpät pääsi kokeilemaan vielä erän puolivälissä ylivoimaa ja Kaijankoski (1+1) laukoi johtolukemat jo 5-0. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Rajala sinetöi loppulukemiksi 6-0 päivän toisella osumalla. Oksman otti tänään tärkeitä torjuntoja juuri oikealla hetkellä. Torjuntoja kertyi ottelussa 27, nollapeli ja ansaitusti joukkueen parhaan pelaajan palkinto.

Pikku Saijat jakamassa palkintoja Naisten liigaottelussa

Joukkueen parhaat pelaajat (Kärpät: Johanna Oksman ja RoKi Malviina Kortesalo) saivat palkinnot Kärppien kiekkokoulun tyttöryhmän, Pikku Saijojen, pelaajilta Livialta, Myltä, Hertalta ja Emmalta.

Seuraavat ottelut

Kärpillä on runkosarjaa jäljellä vielä viisi ottelua. Ensi viikolla Kärpät matkustaa Länsirannikolle TPS:n ja Lukon vieraaksi. Lauantaina 28.11. Kärpät kohtaa Kuopiossa KalPan ja sunnuntain 29.11. klo 14.00 Kärpät pelaa kotiottelun Raahen jäähallissa.

Haluamme viedä ottelun Raaheen ja tarjota myös lähialueelle liigakiekkoa. Raahesta on kasvanut useita pelaajia historian aikana Kärppien naisten liigajoukkueeseen mm. Nelli Salomäki, Aino Kaijankoski, Jasmin Hulanmäki ja Satu Kiipeli. Toissa kaudella pelasimme ottelun Raahessa ja tapahtumasta jäi vain positiiviisia kokemuksia“, kertoo joukkueen manageri Saija Tarkki.

Kärppien viimeinen runkosarjaottelu pelataan joulutunnelmissa lauantaina 5.12. klo 12.00 Oulun Energia areenalla.