25.09.2022

Kärpät voittoon Raumalla

Kärppien länsirannikon kiertue päättyi voittoon Rauman Lukosta numeroin 3­–6. Ottelun tehohahmona Oona Havana latoi hattutempun. Ylivoima oli Kärpillä tänään armotonta: jokaisesta ylivoimasta maali.

Maalihanat aukesivat ajassa 7:35 Oona Havanan (3+0) tuikatessa kiekon yläpörsään Aino Kaijankosken (2+1) syötöstä. Viitisen minuuttia myöhemmin Kärpät sai ensimmäisen ylivoiman, ja Kaijankosken tykki puhui taululle 0–2 Tilli Keräsen (1+2) ja Anna-Kaisa Antti-Roikon (0+2) esityöstä.

Lukko kavensi heti perään 1­–2 maalinkulmalta, ja näissä numeroissa poistuttiin erätauolle.

Toisessa erässä Kärpät teki ottelua itselleen vaikeaksi jäähysumalla. Alivoimalla purkukiekko katsomoon ja vain 29 sekuntia myöhemmin vielä kolmas jäähy. Lukko sai hyödynnettyä ylivoimasta kuitenkin vain yhden lisäosuman ja peli oli 2­–3. Erän lopulla oli Kärppien vuoro näyttää miten ylivoima pyörii. Seitsemän sekuntia ja Kaijankosken veto viuhui taas nuottaan, taululla 2–4. Syöttöpisteet Veera Pitkäselle (0+1) ja Keräselle.

Kolmannessa erässä Lukko painoi reippaammin päälle, mutta Keränen syvensi raumalaisten ahdinkoa Eerika Hautalan (0+1) syötöstä 2–5:een. Lukko sai vielä kolmannen osuman yläkulmavedolla ja haki viimeisellä minuutilla tasoitusta ilman maalivahtia. Loppukaneetiksi jäi Havanan hattutempun viimeistellyt heitto omalta siniviivalta tyhjään pömpeliin kolme sekuntia ennen loppusummeria.

– Hyviä ja laadukkaita laukauksia vaan maalia kohti ja pelaajia maskiin maalivahdin eteen, Havana valottaa ylivoiman reseptiä.

Tälle kaudelle Kärpistä Lukkoon siirtynyt Ada Ukkola rokotti entistä seuraansa kahden syöttöpisteen verran.

Kärppien maalilla liigadebyyttinsä pelannut Iina Olinki torjui kiekon 22 kertaa, Lukon maalilla Saara Rintamaa joutui torjuntatöihin 37 kertaa.

Seuraava ottelu

Kärppien kausi jatkuu neljän ottelun kotiputkella. Lauantaina 1.10. klo 14:00 vieraaksi Oulun Energia Areenalle saapuu HIFK, ja heti perään sunnuntaina 2.10. klo 15:30 Lukko vuorostaan Raksilassa.