03.10.2021

Kärpät taipui Helsingin IFK:lle kotikaukalossa

Ottelun ennakkoasetelmat olivat mielenkiintoiset, kun kotijoukkue Kärpät ja vierasjoukkue Helsingin IFK olivat kaksi kolmesta joukkueesta, jotka eivät olleet vielä kokenut Naisten Liigassa tappioita. Lähtökohtaisesti vierasjoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina. Heti ensimmäisestä erästä alkaen nähtiin vauhdikasta jääkiekkoa kaukalon päästä päähän. Vierasjoukkue sai vaarallisia pyörityksiä ja tämä palkittiin erän kahden viimeisen minuutin aikana. Veronica Lorencova ujutti kiekon Kärppien maalilla tänään torjuneen Kati Asikaisen selän taakse. Erätauolle mentiin lukemissa 0-1.

Kärpät-HIFK ottelun tilanne

Kärppien Suvi Käyhkö ja HIFKn Karoliina Rantamäki. Kuvat Sirpa Pöyhönen

Toinen erä mentiin edelleen tasaisissa merkeissä ja Kärpät sai luotua hyviä malintekotilanteita. Kotijoukkueen pelistä kuitenkin hiukan paistoi malttamattomuus ja välillä kiekkoa roiskittiin. HIFKn Lorencova oli tänään pelipäällä, kun hän iski vieraat ajassa 24:23 johtoon 0-2. Kärpille tarjottiin tänään ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt. Lorencova viimeisteli kolmannen erän puolivälissä puhtaan hattutempun ja Julia Liikala sinetöi ylivoimalla loppulukemiksi 0-4. Pisteet matkasivat Helsinkiin. Kärppien maalilla torjuneelle Asikaiselle kertyi ottelussa 31 ja vieraiden Iina Kuuselalle 30 torjuntaa.

Katso Sari Wäänäsen ottelun jälkeinen haastattelu

Seuraavat ottelut

Kärppien ottelut jatkuu ensi viikolla jäälle Oulun Energia Areenalla. Lauantaina 9.10. klo 12:00 vastaan luistelee Noora Rädyn johtama HPK Hämeenlinnasta. Sunnuntaina 10.10. klo 17:00 Raksilaan saapuu KalPa Kuopiosta.