08.10.2022

Kärpille jatkoaikatappio Ilvestä vastaan

Kärppien kotiottelu Ilvestä vastaan oli joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella. Tasainen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Ilveksen voittomaalin laukoi ajassa 60.56 Kiia Narinen.

Maalinteon pelissä aloitti Kärpät ajassa 3.30, kun Veera Pitkäsen viivalaukaus yllätti Ilves-maalivahti Juuli Kivimäen. Vain 20 sekuntia myöhemmin Ilves tasoitti tilanteeksi 1–1. Tasaisen ensimmäisen erän 16. minuutilla Ilveksen Noora Mylläri (2+1) vei joukkueensa johtoon.

Toisessa erässä maalinteossa onnistui vain Kärpät. Erän puolivälissä Kati Seppänen toi kauden toisella maalillaan Kärpät tasoihin. Vain kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai Ilveksen päätyyn hyvän myllytyksen, jonka päätteeksi puolustaja Aino Kaijankoski vei rystynostollaan Kärpät johtoon. Maali oli kärppäkapteenille jo kauden kolmas.

Kärppien johdossa mentiin aivan kolmannen erän loppuhetkille saakka. Ilves onnistui tasoittamaan ottelun pelaten ilman maalivahtia, kun erää oli jäljellä vain 26 sekuntia.

Kotijoukkueen vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen. – Saimme peliin hyvän alun. Aikaisempaan verrattuna jaksoimme hyvin pelata molempiin suuntiin. Oman maalin edustan pelaamisessa tosin on vielä työsarkaa, mietti Lankosaari.

– Joukkueelle tuli haasteita, kun loukkaantumisen vuoksi jouduimme muuttamaan kentällisiä, mutta onnistuimme silti keskittymään olennaiseen. Saimme hyvän kasvukokemuksen tästä pelistä, kertoi Lankosaari, joka antoi kiitosta erityisesti Oona Havanalle ja Anna-Kaisa Antti-Roikolle erinomaisesta pelaamisesta joukkueen eteen.

Kärppien maalivahti Kati Asikainen urakoi ottelussa 39 torjuntaa. Toisessa päädyssä Kivimäki ja kolmanteen erään maalin suulle vaihdettu Melisa Mörönen torjuivat yhteensä 26 kertaa.

Seuraava ottelu

Kärpät pelaa jo huomenna sunnuntaina 9.10. kello 13 Oulun Energia Areenalla HPK:ta vastaan. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!