29.10.2023

Otteluraportti 28.10.2023 Kuortane – Kärpät / Naisten Liiga

Kärpät ja Kuortane kohtasivat toistamiseen tälle kaudelle. Kärpät sai peliin heti hyvän lähdön. Jo toisessa vaihdossa Kärpät sai pyörityksen Kuortaneen päähän ja ajassa 1.20 Kärpät siirtyi 0-1 johtoon maalin kulmalle unohtuneen Jasmin Hulanmäen onnistuessa maalinteossa. Maaliin tekivät hyvän esityön Sari Wäänänen ja Iida Heikonen syöttöpisteillään. Puoli minuuttia myöhemmin Karolina Skorepova karvasi maalin takana kiekon itselleen ja syötti maalin kulmalla olevalle Heli Rauhalalle, joka siirsi Kärpät 0-2 johtoon. Osuman jälkeen Kuortane otti aikalisän ja yritti herätellä joukkuetta peliin. Ajassa 3.29 Kuortane sai jäähyn ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Vierasjoukkue pyöritti hyvin ylivoimaa, mutta eivät onnistuneet lisäämään johtoaan. Kuortane pääsi 13.47 vuorostaan kokeilemaan ylivoimaa, jonka Kärpät selvitti mallikkaasti. Erä meni Kärppien hallitessa tilanteita, mutta erän loppuhetkillä Kärpät jäähyili ja toiseen erään siirryttiin Kuortaneen ylivoimalla.

Toisen erän alun alivoiman Kärpät selvitti, mutta ajassa 24.41 Kuortane avasi maalihanat Heidi Kokoran ja syöttöpisteen sai Kerttu Lehmus. Erän puolivälissä Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle. Ylivoimaa ei ehditty käydä kuin vajaa minuutti, kun Aino Kaijankoski toimitti siniviivalta kiekon maalille. Anna-Kaisa Antti-Roiko ohjauksesta Jasmine Ylitalo siirsi kiekon tyhjään maalin 1-3. Kärpät liikkui hyvin ja antoi painetta Kuortaneen päätyyn. Aktiivinen pelitapa tuotti tulosta ja ajassa 31.12 Sari Wäänänen survoi Kärpät jo 1-4 johtoon. Maalin syöttäjinä toimivat Inna Korpi-Halkola ja Jasmin Hulanmäki.

Kolmannen erän aluksi ajassa 43.14 Abigail Byskata herätteli Kuortaneen toiveita kaventamalla tilanteen 2-4 Senja Siivosen toimiessa maalin syöttäjänä. Tästä vain reilu 20 sekuntia eteenpäin Kärpät joutui alivoimalle. Kesken Kuortaneen hyvän pyörityksen Kärpät onnistui purkamaan kiekon toiseen päähän kaukaloa. Maalin takana Emma Ekoluoma ryösti kiekon vastustajan maalivahdilta ja pyöräytti vanhanaikaisella alivoimamaalin. Kärpät siirtyi 2-5 johtoon. Ajassa 58.03 Kuortane onnistui kaventamaan 3-5 Peppi-Pauliina Virtasen toimesta. Syöttöpiste kirjattiin Heidi Kokoralle. Kuortane koitti kavennusta erän viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia, mutta ajassa 59.19 Antti-Roiko sinetöi loppulukemiksi 3-6 tyhjään maaliin. Kärppien maalivahti Emilia Piekkari kirjautti itselleen 37 torjuntaa.