22.10.2022

Kärpille maalin tappio TPS:ää vastaan

Kärpät oli syyskuussa pelannut TPS:ää vastaan vierasottelun, jossa ratkaisu haettiin voittolaukauksista. TPS oli tuolloin siis maalin verran parempi. Tänään Raksilassakin pelattiin tasainen ottelu, jossa voiton vei vierasjoukkue maalein 2–3.

Vauhdikkaassa ottelussa Kärpät joutui heti ensi minuuteilla pelaamaan alivoimaa. Pian jäähyn loppumisen jälkeen Tilli Keräsen nousu maalille päättyi TPS:n osalta sääntörikkomukseen, ja Kärpät sai tilanteesta rangaistuslaukauksen. Kotijoukkueen laukoja Oona Havana laittoi taidokkaan harhautuksen päätteeksi rystypuolelta kiekon varmasti maaliin. Ottelua oli ehtinyt kulua vasta 3.57.

Oona Havana upottaa rankkarin. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Turkulaisten tasoitusmaalin teki Pauliina Salonen ensimmäisen erän loppupuolella. Johtoon TPS:n vei toisen erän kuudennella minuutilla Uchechi Udeh.

Pian johtomaalin jälkeen Kärpät joutui jälleen alivoimalle. TPS saikin kiekon ylivoimalla Kärppien maaliin, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Toisen erän viimeiset minuutit tarjoilivat katsojille viihdettä oikein koko rahan edestä. Peli vyöryi päästä päähän ja molemmilla joukkueilla oli monta hyvää maalintekotilannetta, niin läpiajojen kuin ylivoimahyökkäystenkin muodossa. Kotijoukkue pelasi muun muassa Essi Puusaaren läpiajoon, ja Kärppien koko ottelussa useita hyviä pelastuksia 38 torjunnan joukossa esittänyt maalivahti Kati Asikainen torjui turkulaisten maalintekoyritykset.

Kolmanteen erään Kärpät lähti siis maalin takaa-ajoasemassa. Ajassa 45.37 Emma Ekoluoma onnistuikin Kati Seppäsen syötöstä tuomaan joukkueensa tasoihin.

– Meillä oli siinä jo ennen maalia aika hyviä tilanteita ja kauan pyörittiin maalin edessä. Kiekko pomppasi maalin taakse, ja kun näin, että maalivahti (Suvi Saarinen) oli maalin toisella laidalla, päätin yrittää vanhanaikaista, kertasi Ekoluoma maalinsa syntyä.

Emma Ekoluoma pistää kiekkoa maaliin. Tilanteessa mukana myös Essi Puusaari. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Vain vajaat kolme minuuttia tasoitusosuman jälkeen TPS siirtyi uudelleen johtoon. Asikainen torjui jo kerran, mutta ei voinut enää Ellie Wallacen laukaukselle mitään.

Erän puolivälissä Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa. Kiekko liikkui hyvin ja laukauksiakin saatiin aikaiseksi, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt. Tasoitusta pääsivät ylivoiman jälkeen yrittämään niin Havana kuin hyvin maalille puolustajan tontille ajanut Monica Sarkkinen Matakin.

– Tulos on meidän taso tällä porukalla tällä hetkellä. Peli kerrallaan etenemme, tuumi Kärppien päävalmentaja Sanna Lankosaari päivän pelistä.

Joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Ekoluoma lupasi huomiseen otteluun taistelevan kärppälauman. – Laitetaan luistimet liikkeelle, pelataan kaksinkamppailut ja oman maalin edusta paremmin ja tehdään paikoista maalit. Huomenna me halutaan ottaa pisteet kotiin!

Maalintekoa yrittämässä vuorostaan Emmi Puusaari ja Tilli Keränen. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraavat pelit

Kärppien kotipeliviikonloppu saa jatkoa sunnuntaina 23.10. kello 12.30. Raksilaan Oulun Energia Areenalle saapuu tuolloin Kärppien takana yhdeksännellä sijalla sarjataulukossa oleva Rauman Lukko.

Poikkeuksellisesti syyslomaviikolla Oulussa pelataan arkenakin. Keskiviikkona 26.10. Kello 18.30 Kärpät pelaa kotiottelun Team Kuortanetta vastaan.