19.11.2022

Kärpille niukka tappio Kuortaneella

Kärpät vieraili tänään jo toistamiseen kuukauden sisään Kuortaneella. Tasaisessa kamppailussa maalit olivat tiukassa. Hyvin pelannut Kärpät jäi maaleitta, kun Team Kuortane vei voiton maalein 1–0.

Molemmat joukkueet saivat pelata ensimmäisessä erässä yhden ylivoiman, mutta ylivoimilla parhaat maalintekotilanteet tulivatkin alivoimajoukkueille.

Anna-Kaisa Antti-Roiko ehti alivoimalla purkukiekkoon Kuortaneen alueella ensimmäisenä ja pääsikin nokikkain maalivahti Venla Variksen kanssa. Lähellä maalintekoa ensimmäisessä erässä olivat myös Monica Sarkkinen Mata läpiajosta sekä Kati Seppänen, jonka laukaus läheltä painui hiukan maalin yli.

Kärppien paras maalintekotilanne toisessa erässä oli Antti-Roikolla, joka pujotteli Kuortaneen puolustajien välistä maalille. Laukaus kuitenkin suuntautui hieman takakulmasta ohi.

Kotijoukkueen Peppi-Pauliina Virtanen teki voittomaaliksi jääneen osuman, kun kolmatta erää oli pelattu vasta seitsemän sekuntia. Syöttäjiksi maaliin kirjattiin Nea Tervonen ja Jenniina Kuoppala.

Kärpät otti aikalisän jo ajassa 56.21 ja pelasi lopun ottelusta ilman maalivahtia. Peli pyörikin ajoittain hyvin Kuortaneen päädyssä, mutta tasoitusmaalia ei vain saatu aikaiseksi.

Kärppävahti Kati Asikainen torjui tänään 23 kertaa, kun taas Varikselle kertyi 26 torjuntaa. Kärppien parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Veera Pitkänen.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. – Iso petraus edelliseen reissuun Kuortaneelle (3–1-tappio). Hyvin pystyimme luomaan maalintekopaikkoja, mutta maalit jäivät nyt odottamaan parempia aikoja.

Valmentaja Satu Kiipeli komppasi Lankosaarta. – Jos katsotaan tuloksen taakse, niin tämä oli meiltä hyvä peli!

Kärppien seuraava peli

Kärpät pelaa kotipelin jo heti huomenna, sunnuntaina 20.11. kello 17.30. Vastustajaksi saapuu KalPa Kuopiosta. Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon!