24.09.2022

Kärpille piste Turusta

Kauden ensimmäinen kohtaaminen TPS:n kanssa ratkottiin Turussa lopulta pitemmän kaavan kautta voittolaukauksilla.

Emännät saivat otteluun nopeasti kahden maalin johdon kahdesta ylivoimasta. Kärpät kavensi tilanteeksi 2­–1 Oona Havanan (1+0) laukauksella maalin edestä. Syöttöpiste kavennusosumasta Noora Tukiaiselle (0+1). Näistä lukemista poistuttiin erätauolle.

Toiseen erään Kärpät tuli ryminällä. Jasmine Ylitalo (1+0) tasoitti ottelun 2–2:een maalin edustalta Tilli Keräsen (0+2) syötöstä kun erä oli vanhentunut vasta minuutin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Monica Sarkkinen Mata (1+0) vei Kärpät 3­–2 johtoon puolustajalle hiukan harvinaisemmalla tavalla aivan maalin edestä. Johtomaalista syöttöpisteet Keräselle ja Emma Ekoluomalle (0+1).

– ­Näin että Tilli pääsi hyvin vauhtiin kiekon kanssa keskialueella, ja lähdin tukemaan hyökkäystä. Tillin laukaus osui maalivahdin takapatjaan josta sain irtokiekon tökättyä mailalla sisään, Sarkkinen Mata kertaa osumaansa.

TPS otti takaa-ajajaksi jouduttuaan aikalisän, ja saikin pelin tasan 3­–3 vajaata minuuttia myöhemmin.

Kolmannessa erässä tilastoihin kirjaantui vain yksi jäähy kummallekin ja ratkaisua haettiin seuraavaksi jatkoajalla. Maalia ei syntynyt vaikka molemmilla oli paikkoja, joten edessä oli voittolaukauskilpailu.

Voittolaukauksissa TPS oli tehokkaampi ja kuittasi lisäpisteen plakkariinsa.

Päävalmentaja Sanna Lankosaari oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. –­ Alku oli meiltä hermostunutta ja vastustaja oli tehokas ylivoimassa. Viidellä viittä vastaan pärjättiin hyvin. Kati (Asikainen) pelasi maalilla erinomaisen pelin.

– ­Paransimme tasoamme viime viikosta, toki joka osa-alueella on vielä parannettavaa, varsinkin puolustuspäässä. Jatkoajallakin paikkoja ratkaista peli olisi ollut, mutta viimeistelyyn meidän pitää vielä kiinnittää huomiota, Sarkkinen Mata komppaa valmentajaa.

Kärppien maalilla Kati Asikainen joutui torjuntatöihin 42 kertaa, TPS:n Suvi Saarinen torjui 28 kertaa.

Seuraava ottelu

Kärppien seuraava ottelu on heti huomenna 25.9. klo 14:15 Lukon vieraana Raumalla. Ottelua voi seurata Leijonat.tv:stä.