10.12.2022

Kärpille riemukas kotivoitto

Kärppien vuoden viimeinen peli päättyi kovan taistelun ja jännittävien vaiheiden jälkeen 6–5-kotivoittoon Turun Palloseurasta.

Ensimmäinen erä oli jäähyjen sävyttämä. Jo kolmannella minuutilla Kärpät joutui pelaamaan alivoimaa. Kärppien hyvän alivoiman lopuksi TPS:n Pauliina Salonen teki ottelun avausosuman, kun alivoiman päättymisestä oli kulunut vain seitsemän sekuntia.

Kärpät sai myös tilaisuuden pelata ylivoimaa erän 12. minuutilla, mutta jäi maaleitta. Hetken kuluttua Kärpille vihellettiin jäähy liian monesta pelaajasta jäällä. Turkulaiset lisäsivät johtoaan ylivoimalla, kun puolustaja Anni Timonen lämäsi viivasta kiekon maaliin ajassa 15.02. Erän loppuunkin vihellettiin vielä molemmille joukkueille jäähy. Kärppien jäähy jatkui vielä toiseenkin erään saakka.

Seuraavat kolme maalia teki Kärpät. Ensin Monica Sarkkinen Mata karkasi läpiajoon Veera Pitkäsen loistavasta syötöstä ja laukoi pienen harhautuksen jälkeen kiekon ohi TPS-vahti Suvi Saarisen, kun toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin kolme syöttöpistettä tänään kerännyt Kristiina Meriläinen.

Kärppien hyvä ote pelistä jatkui ja tuotti turkulaisille jäähyn pian maalin jälkeen. Ylivoiman juuri päätyttyä Eerika Hautala toi Kärpät tasoihin laukoen kiekon komeasti ylämummoon pelikellon näyttäessä aikaa 28.26.

Ensimmäinen liigamaali maistui Kärppien parhaana pelaajana palkitulle puolustaja Hautalalle. – Syötin siinä Ainolle (Kaijankoski) viivassa, sain häneltä kiekon takaisin ja pääsin vapaasti vetämään. Tosi hyvä fiilis, kun saatiin pitkästä aikaa voitto. Vaikka maaleja tuli vuorotellen, niin jaksettiin uskoa voittoon, kertoi pelistä Hautala. Joulutauon suunnitelmiin Hautalalla kuuluu aluksi kiivaan pelitahdin päätteeksi lepoa, sitten ulkojäillä käymistä ja treenaamista.

Sarkkinen Mata vei Kärpät johtoon ottelun toisella maalillaan, kun erää oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Maalin syöttivät Oona Havana ja Meriläinen. Susanna Viitala toi TPS:n tasoihin erän viimeisellä minuutilla. Kolmanteen erään lähdettiin siis jännittävästä 3–3-tasatilanteesta.

TPS meni johtoon Timosen ottelun toisella maalilla erän alussa. Vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Emma Ekoluoman hyvä karvauspeli tuotti maalin, kun hän riisti kiekon maalin takana Saariselta ja kiepautti kiekon tyhjään maaliin.

Moona Keskisarja vei TPS:n jälleen johtoon erän puolivälin jälkeen, mutta Kärpät ei luovuttanut taistelua. Tilli Keränen nousi Havanan syötöstä maalille ja yritti veivata kiekon Saarisen ohi. Paluukiekkoon ehtinyt Anna-Kaisa Antti-Roiko iski kiekon maaliin ja Kärpät tasoihin ajassa 52.41.

Kati Seppäsen vahva nousu kiekon kanssa tuotti vastustajalle koukkaamisjäähyn, ja Kärpät pääsi yrittämään ottelun ratkaisua ylivoimalla. Meriläinen lämäsi viivasta ja Ekoluoma iski ottelun voittomaalin paluukiekosta, kun peliä oli jäljellä enää kaksi minuuttia. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Seppänen.

Raksilan yleisö joutui vielä jännittämään loppuun saakka, sillä TPS sai ilman maalivahtia ylimääräisen kenttäpelaajan turvin hyvän mylläkän aikaiseksi kärppämaalille. Keränen joutui sulkemaan kiekon maalivahdin alueella, ja TPS:n Tereza Pistekova pääsi yrittämään tasoitusta rangaistuslaukauksesta ajassa 59.28. Ottelussa 28 kertaa torjunut ja tukun huipputorjuntoja esitellyt Kati Asikainen oli Pistekovan harhautuksessa hyvin mukana ja veto suuntautui ohi maalin. TPS sai vielä kiekon maalin tolppaan asti, mutta Kärpät taisteli lopun hyvin ja pääsi juhlimaan kolmen pisteen voittoa.

Kärppien vastuuvalmentaja Sanna Lankosaari oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. – Kun meille on tullut ottelu ottelun jälkeen maalin tappioita, niin tänään henkinen kapasiteetti oli kova ja paketti pysyi hyvin kasassa. Totta kai meillä on vielä paljon kehitettävääkin, mutta tästä on hyvä lähteä tauolle, tuumi Lankosaari.

Kärppien seuraavat pelit

Naisten Liiga jää tämän viikonlopun pelien jälkeen joulutauolle. Kärpät ei enää pelaa huomenna sunnuntaina, 

Joulutauolta palataan kotiotteluiden merkeissä tammikuussa. Lauantaina 21.1. kello 12 Kärpät pelaa HIFK:ta vastaan. Sunnuntaina 22.1. kello 13 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu Kiekko-Espoo. Tervetuloa Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät voittoon!