06.11.2022

Kärpille tappio Kuopiossa

Kärppien viikon kolmas ottelu pelattiin Kuopiossa Kalevan Palloa vastaan. Kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa sarjakärki KalPa oli parempi maalein 7–2.

KalPa meni kolmen maalin johtoon jo alle seitsemässä minuutissa. Kolmas maali tehtiin Kärppien pelatessa alivoimaa.

Kun tilanne oli toisessa erässä 5–0, Kärpät joutui alivoimalle. Monica Sarkkinen Mata (1+1) ja Anna-Kaisa Antti-Roiko (1+1) karkasivat alivoimalla ylivoimahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Sarkkinen Mata syötti tarkasti ja Antti-Roiko laukoi kiekon varmasti ohi KalPa-vahti Jenna Juutilaisen ajassa 29.46.

Anna-Kaisa Antti-Roiko juhlii maaliaan. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Erän lopulla kotijoukkue teki ottelun toisen ylivoimamaalinsa. Kolmannessa erässä puolustaja Sanni Rantala vei KalPan jo 7–1-johtoon.

Karolína Skořepován maalintekoyritys. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Ottelun 53. minuutilla Kärpät pääsi ylivoimalle. Emma Ekoluoma laukoi viivasta, ja maalille saatiin hyvä hässäkkä aikaiseksi. Kärppien parhaana pelaajana palkittu Sarkkinen Mata löi kiekon maaliin.

KalPan tehopelaajina häärivät Elisa Holopainen (2+1), Sanni Rantala (1+2), Salla Rantanen (0+3) ja joukkueensa parhaana palkittu Jenna Kaila (1+2). Kärppien Kati Asikaiselle kertyi ottelussa 32 torjuntaa, kun taas Juutilainen torjui 22 kertaa.

Matleena Korkiakoski ja Aino Kaijankoski puolustustehtävissä. Kuva Sirpa Pöyhönen.

Kärppien seuraavat pelit

Viikonlopun pelien jälkeen Naisten Liiga jää maaottelutauolle. Kärpät pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.11. kello 13 Kuortaneella. Ottelua voi seurata Leijonat.tv-palvelusta.

Seuraava kotiottelu pelataan Oulun Energia Areenalla sunnuntaina 20.11. kello 17.30. Vastustajaksi saapuu KalPa. Tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!