03.03.2021

Kärpät taipui KalPalle 1.puolivälierässä

Ottelu alkoi kovalle temmolla ja molempien otteista paistoi playoff-pelin tärkeys. Kärpät sai heti ottelun alkuun muutaman ylivoimahyökkäyksen, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. KalPakin pääsi ensimmäisen 10 minuutin aikana kerran kilauttamaan Kärppien maalirautoja. Kärpät oli aloitteellisempi ja sai luotua useita tilanteita. Hieman ennen erän puolta väliä Kärpät sai palkinnon kun Isa Rahunen laukoi kiekon siniviivalta ja Anna-Kaisa Antti-Roiko ohjasi kiekon ohi Kalpan maalia vartioineen Tiina Ranteen. 13 minuutin kohdalla KalPan tehokaksikko Tanja Niskanen – Elisa Holopainen pääsivät 2vs1 hyökkäykseen ja Holopainen pääsi ohjaamaan takatolpalta tasoituksen. Kärppien hyvästä otteesta huolimatta erän viimeisellä minuutilla Salla Rantanen luisteli omalta alueelta, kiersi Kärppien maalin eteen ja siirsi KalPan johtoon. Ensimmäisen erän torjunnat olivat Kärppien maalilla torjuneellaJohanna Oksmanilla 6 ja KalPan Tiina Ranteella 7.

Kärpät Naiset tuuletus

Kärpät tuulettaa ottelun ensimmäistä maalia Kuva: Sirpa Pöyhönen

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ensimmäisen erän tapaan ja molemmat saivat heti erän alussa luotua muutaman maalipaikan. Kärppien aktiivinen liike toi tulosta ja KalPa otti omassa päässä ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Ylivoiman aikana lähimpänä maalia oli kuitenkin KalPa, kun Tanja Niskanen pääsi yksin läpi. Oksman torjui kuitenkin tämän yrityksen. Erän puolessa välissä Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle, mutta KalPa selvitti tämänkin ylivoiman. KalPa iski kolmannen kerran, kun Tanja Niskanen iski vapaasti päätylaidasta kimmonneen kiekon kärppämaaliin. Erän lopussa Kärpillä oli 3vs1 ylivoimahyökkäys ja myös Sari Wäänänen pääsi yksin läpi, mutta kiekkoa ei saatu ohi Ranteen.

Kolmannen erän kiri ei ihan riittänyt

Kolmannen erän alku jatkoi tuttua kaavaa. Kärpät oli aloitteellisempi, mutta hallinta oli näennäistä, eikä muutamasta hyvästä paikasta saatu kiekkoa KalPan maaliin. Kärppien hyvä jakso keskeytyi Suvi Käyhkön jäähyyn erän puolivälissä. Kärppien alivoima jatkoi hyviä otteitaan ja teki KalPan ylivoiman vaarattomaksi. Kärpät pääsi vuorostaan koittamaan ylivoimaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja illan kolmas ylivoima tuotti tulosta Aino Kaijankosken yksilösuorituksen ansiosta. Loppu oli Kärppien painostusta ja joukkue pääsi yrittämään jopa kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan, mutta KalPa kesti. Oksmanille kertyi ottelussa yhteensä 20 ja KalPa-vahti Ranteelle 24 torjuntaa.

Ida Karjalainen yrittää tehdä maalia Tiina Ranteelle

Ida Karjalainen maalintekoyrityksessä Tiina Rannetta vastaan. Kuva Sirpa Pöyhönen

Katso ottelun kaikki maalit

Seuraava ottelut

Naisten Liigan välieräpaikka ratkeaa paras kolmesta menetelmällä. KalPa johtaa nyt ottelusarjaa 1-0. Seuraava ottelu pelataan lauantaina 6.3. klo 12.30 Oulun Energia areenalla. Ottelu on katsottavissa suorana Ruutu+-palvelusta. Tapahtumaan ei oteta yleisöä.