06.03.2021

Kausi päättyi pettymykseen, mutta pettymyksistäkin jää aina jotain hyvää

Kärpät lähti tämän päivän otteluun selkä seinää vasten. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona 3.3. Kuopissa ja KalPa vei ottelun lukemin 3-2. Välieräpaikka ratkeaa kahdella voitolla.

Ottelun alusta asti kummankin joukkueen otteissa löytyi samaa iloa ja taitoa, mitä nähtiin 1.puolivälieräottelussa. KalPa sai heti erän alkuun muutaman hyvän maalintekopaikan ja toisesta vierasjoukkue siirtyikin 0-1 johtoon videotarkistuksen jälkeen. Maalintekijänä Naisten Liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Elisa Holopainen. Kärpät pääsi yrittämään ylivoimaan viidennellä peliminuutilla. Kotijoukkue loi hyviä paikkoja, mutta kiekko ei löytänyt tietä KalPan maaliin. Ylivoiman päätteeksi Kärpät sai hyvin otetta pelistä ja ottelun virtaus siirtyi KalPan puolustusalueelle. Kotijoukkue pyöritti peliä ja loi useita maalipaikkoja. KalPan maalilla tänään torjunut Tiina Ranne kuitenkin piti maalin tyhjänä. Erän puolivälissä KalPa siirtyi jo 0-2 johtoon. Kiekko kimposi vedon jälkeen päätyplankista suoraan maalin kulmalle. Kärppien puolustus nukkui ja Saila Saarella oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Kärpät pääsi pyörittämään vielä ylivoimaa erän kaksi viimeistä minuuttia. Hyvästä pyörityksestä huolimatta KalPa selvitti alivoiman.

Toiseen erän Kärpät sai parannettua peliä, mutta KalPa karkasi erän alussa jo 3-0 johtoon ylivoimaosumalla. Kotijoukkue ei tästä lannistunut vaan antoi painetta KalPan puolustukseen ja joukkue sai pelin kääntymään vieraiden päähän. Erän puolivälissä KalPa käytti aikalisän. Aikalisän jälkeen KalPa jäähyili ja Kärpät pääsi kahden naisen ylivoimalle. Tämän päivän ottelussa erikoistilanteet olivat avainasemassa, koska jäähyjä vihellettiin useaan otteeseen. Kärpät kavensi Aino Kaijankosken ylivoimamaalilla ottelun 1-3. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Erätauon jälkeen kaukaloon palasi vanha kärppälauma. Kärpät pääsi heti erän alkuun ylivoimalle ja Ida Karjalainen (1+2)kavensi ottelun 2-3. Kärpät jatkoi vahvaa taistelua ja tasoitusmaali nähtiin kolmannen erän puolessavälissä, kun Oona Hanava siirsi terävällä rannevedolla kiekon Ranteen selän taakse. Kärpät otti vanhan kiinnityksen voittoon, kun Monica Sarkkinen Mata niittasi Kärppien johdon 4-3 taululle noin neljä minuuttia ennen täyttä peliaikaa. Kotijoukkue oli tehnyt upean nousun 0-3 tappioasemasta. Iloa kesti alle kaksi minuuttia, kun KalPa pääsi ylivoimalle ja tasoitti pelin 4-4. Näissä lukemissa päättyi varsinainen peliaika ja ratkaisua haettiin jatkoerästä.

Jatkoerässä kumpikin joukkue loi hyviä paikkoja ja peli oli rohkeaa. Ottelu ratkesi juuri erikoistilanne pelaamiseen. Kärpät sai heppoisen jäähyn jatkoerän puolivälissä ja KalPa rankaisi ylivoimalla. Ottelu päättyi KalPan voittoon 5-4. KalPa etenee Naisten Liigan välieriin otteluvoitoin 2-0.

tuuletus kärpät naiset

Onnistumisen riemua. Kärpät meni johtoon 4-3 Monica Mata Sarkkisen maalilla neljä minuuttia ennen varsinaisen pelin loppua. Kuva Sirpa Pöyhönen

Kärppien kausi päättyi pettymykseen

Kärppien kausi on ollut vaikea, mutta vaikeista kausistakin jää tulevaisuuteen jotain hyvää ja oppia. Kärpät lähti kauteen tavoitteena se kirkkain, mutta nihkeä alkukausi ja avainpelaajien loukkaantumiset sotkivat suunnitelmia. Kärppien runkosarjan sijoitus ei riittänyt ylempään jatkosarjaan ja Kärpät lähti pelaamaan alempaa jatkosarjaa. Tämä oli suuri pettymys joukkueelle, joka aina on kamppaillut kärkisijoista. Pudostuspelipaikka ratkesi sarjan viimeisessä ottelussa Kuortanetta vastaan. Joukkue lähti haastamaan KalPaa, joka sijoittui toiseksi ylemmässä jatkosarjassa. Kärpät sai kerättyä mahtavan hengen joukkueen sisällä ja puolivälieräottelut olivat loistavaa peliä, mutta tällä kaudella KalPa oli vahvempi.

Vanha nuoriso kasvamassa isoon rooliin

Kärppien joukkueesta kauden aikana nousi esiin todella taitavia nuoria ratkaisijoita. Seuran omat kasvatit Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Oona Havana nuoresta iästä huolimatta kantoivat ison vastuun joukkueessa. Poikien joukkueesta mukaan liittynyt Tilli Keränen voitti joukkueen sisäisen pistepörssin alemmassa jatkosarjassa. Nämä kolme nuorta pelaajaa tulevat olemaan tulevaisuudessa Naisten Liigan kärkipelaajia. Puolustuksessa tällä kaudella rooliaan kasvatti Aino Kaijankoski, joka hyvällä vedollaan toi tehoja Kärppien ylivoimaan ja muutenkin otti roolia puolustuksessa. Täksi kaudeksi Kärppien joukkueeseen liittynyt Ida Karjalainen kärsi loukkaantumisista, mutta toi hyökkäyspeliin kaivattua juonikkuutta. Isa Rahusen liittyminen joukkueeseen alemman jatkosarjan aikana toi joukkueeseen henkisesti vahvuutta sekä myös kentälle tarvittavaa johtajuutta.

Tilli Keränen Oulun Kärpät

Vasta 16-vuotias Tilli Keränen nikkaroi parhaat tehot Kärppien joukkueesta alemmassa jatkosarjassa. Kuva Sirpa Pöyhönen

Muutamien seuraavien viikkojen aikana joukkue sulattelee taakse jääneen kauden ja sen jälkeen on aika suunnata katseet kohti kautta 2021-2022. Olkoon seuraava kausi parempi kuin edellinen.

Anna-Kaisa Antti-Roiko Oulu Kärpät Naiset

Anna-Kaisa Antti-Roiko valittiin Naisten Liigan kauden 2020-2021 tulokkaaksi (Noora Räty -palkinto) Kuva: Sirpa Pöyhönen